İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları, TEMA İzmir ve Karşıyaka şubeleri ile birlikte "Kâğıtlar Çöpe Atılmasın, Çocuklar Ağaçsız Kalmasın Projesi"ne başladı.Gürçeşme Anaokulu ile başlayan eğitimlerin Balçova, Girne, Evka-4, Bostanlı, Gaziemir, Güzelyalı ve Evka-2 anaokulları ile devam edeceği bildirildi.
Proje başlangıcında minik öğrencilere ağaç, orman, çevre kirliliği, erozyon ve geri dönüşüm konularıyla ilgili eğitim veren TEMA Vakfı eğitmenleri, hemen ardından da minik ellere çam fıstığı tohumu vererek bunları toprağa ekmelerini sağladı. Bir yıla yakın süre bu tohumlarla ilgilenecek olan öğrenciler, hem fidan olma sürecini bire bir izleme olanağı bulacak, hem de bir canlıya bakıp büyütmenin sorumluluğunu alacak. Minikler, ekim zamanı geldiğinde bu fidanları belirlenen bölgelere kendi isimleriyle dikerek İZELMAN Anaokulları Ormanı'nı oluşturacak. Ayrıca yine bu proje kapsamında öğrenciler, atık kâğıtları toplayarak dönüşüm yoluyla yeniden kâğıt üretilmesini sağlayarak ağaçların kesilmemesi gerektiğine ve doğal dengenin korunmasına dikkat çekecek.
BİLİNÇLİ NESİLLER YETİŞİYOR
Proje ile ilgili açıklama yapan İZELMAN A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, öğrencilerin tohumları dikerken yaşadıkları mutluluğun ve yüzlerinin gülmesinin, bu projeyle ne kadar doğru bir iş yaptıklarının en güzel kanıtı olduğunu söyledi. Ormanların doğal güzellik ve zenginlik kaynağı olmasının ötesinde erozyonu önlediğini ve insanlar için oksijen deposu sayıldığını hatırlatan Kırmızı, "Biz de okullarımızdaki öğrencilerimize ağaç sevgisini kazandırmak ve doğaya karşı bilinçli öğrenciler yetiştirmek için böyle bir projenin içerisinde yer aldık" dedi.
Kırmızı şöyle devam etti: "TEMA Vakfı, ülkemizde kendini kanıtlamış önemli bir sivil toplum kuruluşudur ve yaptığı çalışmalar herkes tarafından bilinmektedir. Gösterdikleri çabalar ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları ile birlikte yürüttükleri bu güzel projeden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu projede yapılan çalışmaların da çocuklarımızın hayatı boyunca unutamayacakları güzel bir anı olarak kalacağını biliyoruz."
(AH)

13.01.2013 13:56:35 TSI

Editör: Wan Haber