Aksaray'da yaşlı bir kadını ıssız bir yere götürerek kolundaki 5 bileziği gasp eden 3 şüpheliden birisi Asayiş Şube Müdürlüğü'nün özel ekibi tarafından yakalandı. Gaspta otomobili kullandığını söyleyen şüpheli çıkarıldığı mahkemece serbest kalırken, özel ekip şüphelinin olayı beraber gerçekleştirdiğini söylediği abla ve eniştenin peşine düştü.
Olay, 5 Aralık 2012 tarihinde Laleli Mahallesi'nde meydana gelmişti. Laleli Mahallesi civarında kiralık evi bulunan 84 yaşındaki Nigari Ozan'ı arayan C.A. (18), ablası A.A. (22) ve eniştesi olduğu tespit edilen E.M. (23) evi kiralamak istediklerini ve evi görmek istediklerini söylemiş, kendisinin eve gelecek vasıtasının olmadığını söylemesi üzerine yaşlı kadını Hamidiye Mahallesi'ndeki evinden otomobille alan 3 şahıs yaşlı kadını Laleli Mahallesi'nde ıssız bir yere götürerek kolundaki 5 adet bileziği alıp oraya atıp kaçmışlardı.

ÖZEL EKİP ŞÜPHELİYİ YAKALADI
Olayın ardından vatandaşlar tarafından yerde baygın şekilde bulunan kadının durumu polise bildirilirken, yaşlı kadın Aksaray Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaşlı kadının burada polise olayı anlatması ile birlikte hemen harekete geçen Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı özel ekip, olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlattı. Yapılan araştırmaların ardından 3 şahsı tespit eden özel ekip, C.A. isimli şahsı buldu. Şahsı bir süre teknik ve fiziksel takibe alan ekipler yeterli delile ulaştıktan sonra şahsı evine düzenlenen operasyonla yakaladı. Operasyonun ardından sorgulanmak üzere emniyete götürülen şahıs avukat nezaretinde polise verdiği ifadesinde olayı itiraf ederek, "Olayda ben de otomobili kullandım. Yaşlı kadını ablam ve eniştem ile birlikte evinden aldık ve Laleli Mahallesi'nde ıssız bir yere götürdük. Burada kadının ağzını kapatarak kolundaki bilezikleri alıp olay yerinden ayrıldık. Ablam ve eniştem bana da pay vereceklerdi ama payımı vermeden kayıplara karıştılar" dediği öğrenildi. Emniyetteki sorgusunun ardından Aksaray Adliyesi'ne çıkartılan şüpheli C.A. mahkemece serbest bırakılırken, özel ekip abla A.A. ve dini nikahlı eşi E.M'yi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
(YC-FM-ÖZ-Y)

19.12.2012 18:03:58 TSI

Editör: Wan Haber