Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde 1 Ocak itibariyle işten çıkarılan 68'e yakın işçi hastane önündeki eylemlerine devam etti.
KTÜ Rektörlüğü'nde toplanan bir grup öğrenci, Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nden çıkarılan işçiler için basın açıklaması yaptı. Burada grup adına konuşan Melike Arduç, üniversitede işçi kıyımının yaşandığını savundu.
Arduç, 68 işçinin haksız yere çıkarıldığını iddia ederek, "Bu olay üniversitemizle ilgili çok önemli bir gerçeği bir kez daha gözler önüne sermiştir. Kayıtlarda devlet üniversitesi olarak geçen Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin bir çok hizmeti özel şirketlerin eline emanet edilmektedir. Özel güvenlikten tutun, temizliğe kadar bir çok alanda taşeron işçilerin çalıştırıldığı üniversitelerimiz, yüzlerce işçinin emeğinin sömürüldüğü, şirketlerin taşeron işçiler üzerinden büyük kazançlar sağladığı ticari alanlar haline gelmiştir" dedi.
Grup daha sonra Acil Servis önünde toplanan işçilere destek olmak için Tıp Fakültesi'ne kadar yürüdü. Burada birlikte açıklama yapan Kolektif üyeleri ve taşeron işçiler, KTÜ yönetimini suçladı.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Umut Çelik, "Hiçbir neden gösterilmeden birçok aile mağdur edilmiştir. Hastane yönetimi ya kaliteden ödün verecek ya da bize göre en mantıklı olan şey yeni elemanlarla hizmete devam edeceksiniz. Hastanede eleman açığı var iken, üstüne bu kadar işçi işten çıkarılıyor. Seçimlerde verilen sözler hatırlanıp eş dost yakınları işe mi alınacak. Bu hastanenin 10 yıldır emek vermiş insanları var. Bu insanların son kullanma tarihleri geçtiği için mi gönderdiniz" ifadelerini kullandı.
Grup daha sonra sloganlar eşliğinde ekmek yiyerek KTÜ Yönetimi'ni protesto etti.
(OK-ÖS-Y)

04.01.2013 14:12:20 TSI

Editör: Wan Haber