Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, günde 90 bin bimsblok üreten fabrika ile inşası süren yalıtım izolasyon ve dolgu kimyasalları fabrikalarını tanıttı.
Mevcut ISBAŞ bimsblok fabrikasında 27 bin günlük üretimle iş başladıklarını ancak bununla yetinmediklerini kaydeden Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, "Yeni kurduğumuz bimsblok fabrikası 1 milyon 140 bin liraya mal oldu. Üç vardiyalı çalışma sistemine 15 gün sonra geçiyoruz. Böylece Türkiye'de günlük en çok üretim yapan fabrika haline getiriyoruz. Bu fabrika bir günde 90 bin bimsblok üretecek" dedi.
Dünyada sayılı tesis olarak gösterilecek iki fabrika daha kuracaklarını belirten Başkan Günaydın, "Bunlardan biri doğal yalıtım ve izolasyon fabrikası. Binalardaki izolasyonda kullanılan strafor yanıcı bir madde ve yanmasıyla zehirliyor. Şimdi bunu kökünden çözen malzeme işte bu fabrikada üretilecek. İnsanlığa önemli bir yarar sağlayacak. Bu tesiste 25 çeşit malzeme üretilecek.Binalar nefes alacak ama ısı geçmeyecek. Ayrıca doğal malzeme nedeniyle sağlık açısından da önemli. Ayrıca katlar arasındaki ses çıkışlarını da önleyecek. Fabrikanın hemen yanında laboratuvarı olacak.Malzemeler bu laboratuvarda kontrole tutulacak. İlk olarak iç pazara sunmayı düşünüyoruz. Dış pazara daha sonra açılacağız. Bu fabrika 4 ayda kendisini amorti edecek.İzolasyon fabrikası bimsblok fabrikasına göre 8 kat daha fazla kazanıyor" dedi.
Pomza panosu üreten bir fabrika kurumak için 20 dönümlük yer alındığını belirten Başkan Günaydın, 30 dönümlük bir başka yere de yine bimsblok üreten fabrika kurmak istediklerini kaydetti. Başkan Günaydın, "Dünyanın pomza merkezi burası alacak. Burası Pomza Organize Sanayi Bölgesi olacak. Bizim pomzamız kaliteli. Biz de kaliteli üretim yapacağız. Bu iki fabrika bana heyecan veriyor. Isparta ve Türkiye'ye hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
(FK-SK-Y)

05.02.2013 13:59:01 TSI

Editör: Wan Haber