İşçi Partisi (İP) MKK üyesi Ve İşçi-Sendika Bürosu Başkanı Mehmet Akkaya, taşeronla mücadele başlattıklarını ifade ederek, "Taşeron sistemi iş cinayeti demektir. 2002-2012 arasında tam 12 bin 286 işçimiz iş cinayetine kurban gitmiştir" dedi.
Zonguldak İP il binasında yapılan basın açıklamasında taşeronla mücadele başlatacaklarını ve başlangıç yerinin Zonguldak olacağı ifade edildi.
İP MKK üyesi ve İşçi-Sendika Bürosu Başkanı Mehmet Akaya yaptığı basın açıklamasında, "Kozludaki 8 kardeşimizden sonra, Gelik'te de bir işçimizi daha kaybettik. Bir haftada 9 ölü, 9 canımız daha katledildi. İşçi Partisi, taşeron sistemine karşı Türkiye çapında bir mücadele kararı almıştır. Taşeron sistemi iş cinayeti demektir. Ölümlü iş kazalarında dünyada 3 sırada, Avrupa'da birinci sıradayız. 2002-2012 arasında tam 12 bin 286 işçimiz iş cinayetine kurban gitti. Ölümlerde inşaat sektörü başı çekiyor. İnşaatlardaki 2 milyon işçinin 1 milyon 400 bini taşeron işçisidir. İş kazası sayısında ise, kömür başı çekiyor. Her 8 iş kazasından biri bu sektördedir. Bu mücadele taşeron sistemini tümüyle toplumun hayatından çıkarmak ve tarihin çöplüğüne atıncaya kadar devam edecek bir mücadeledir. Mücadelede Zonguldak'ı başlangıç yeri olarak seçtik. Buradan başlamamızın sebebi son verdiğimiz şehitlerdir. Zonguldak'ın taşeron çalışması bakımından adete bir cehennem örneğini teşkil eden bir üst haline gelmesi merkez olduğundan buradan başlatıyoruz" dedi.
(SA-SA)

13.01.2013 15:24:35 TSI

Editör: Wan Haber