İŞ-KUR ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortak bir çalışma başlatarak ailelerin ve iş arayanların katılımıyla, Gülsen Güzen Toplum Merkezi Müdürlüğü'nde "aile içi iletişimin istihdama etkileri ve iş arama kanallarının etkili kullanılması" konulu bir seminer düzenlendi.
Seminerin açılış konuşmasını yapan İŞ-KUR Kütahya İl Müdürü Sayın Feyzullah Eren Türkmen; ailenin, çocuğun kendine güvenen, iyi bir birey olarak yetişmesini sağlayan en önemli faktör olduğunu belirtti.

YENİ STRATEJİLER İÇİN SEMİNER DÜZENLENDİ
Feyzullah Eren Türkmen, seminerin yapılış amacını şöyle açıkladı: "Vali Kenan Çiftçi'nin başkanlığında İŞ-KUR, KUTSO ve Kütahya'nın önde gelen firmalarının katılımıyla gerçekleştirilen "Açık işlerin karşılanmasında yeni stratejilerin belirlenmesi" konulu toplantıda işverenler ailelerin çocuk yetiştirme tutumlarının ve aile içi iletişimin istihdam edilebilirliğe önemli etkileri olduğunun üzerinde duruldu. Toplantının sonucunda "aile içi iletişimin istihdama etkileri ve iş arama kanallarının etkili kullanılması" konulu bir seminer yapılmasına karar verildi."

"HER İŞ ARAYANA BİR DANIŞMAN VAR"
Seminerde sunum yapan Kütahya İŞ-KUR İş ve Meslek Danışmanı Ebru Tonguç, Her iş arayanın bir danışmanı olduğunu belirterek, "söz konusu danışmanlar kişileri daha yakından tanıyarak onlara en uygun işin bulunması konusunda hizmet vermektedir" dedi. Tonguç, meslek edindirme ve istihdam garantili kurslardan, işbaşı eğitim programlarından bahsederek açık işlere internet ortamından veya doğrudan İŞKUR'a gelerek ulaşabileceklerini söyledi.

"ÇOCUKLARINIZI BAŞKALARIYLA KIYASLAMAYIN"
Psikolog Dr. H.Gül Demirci Demirci; ergen ve özgüven konusuna değinerek kendilerine güvenli bireyler yetiştirebilmek için ailelerinde çocuklarına güvenmeleri gerektiğinden bahseden bir sunum gerçekleştirdi. Ailelerin çocuklarının problemlerini kendilerinin çözmesi yerine, problemini çocuğun kendisinin çözmesine izin verilmesinin doğru bir davranış olduğu belirten Demirci, "çocuklara yapılan olumsuz motivasyonlar yarardan çok zarar getirir çocukların başkalarıyla kıyaslanması doğru değildir" diye konuştu.
Ailelere tavsiyelerde bulunan Demirci, "Eleştirici olmak yerine yapıcı olun. Çocuklarınızla konuşurken gözlerine bakın, kibar davranın ve onlara özel olduklarını hissettirin. Başkalarıyla tanıştırırken bu benim kızım/oğlum demek yerine ismiyle tanıştırın. Çocuğunuzu olumsuz yönleriyle de kabul edin" dedi.
İŞ-KUR İş ve Meslek Danışmanları hazırlanan özel bir odada iş arayan katılımcılara danışmanlık hizmeti verdiler ve iş arayanları kuruma davet ederek kendileriyle ilgili çalışmaların devam edeceğini belirttiler.
(RD-EFE)

01.02.2013 19:50:06 TSI

Editör: Wan Haber