Türkiye İş Bankası A.Ş. Gemlik Şubesi Müdürü Selçuk Halisküçük, Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz'ı ziyaret ederek, kentsel dönüşüm projelerine kredi desteği verdiklerini söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 19.06.2012 tarihli yazısı ile 81 il valiliği ve belediyelere verilen talimat doğrultusunda ülke genelinde hız kazanan Kentsel Dönüşüm çalışmaları paralelinde Gemlik Belediyesi olarak çalışmaların süratlendiğini belirten Başkanvekili Refik Yılmaz, Manastır bölgesinde 80'li yıllarda yapılan birçok site ile önümüzdeki haftalarda görüşeceklerini kaydetti.
İş Bankası Şube Müdürü Selçuk Halisküçük, basında yankı bulan projeyi finansal anlamda desteklediklerini, bu yönde Esenler Belediyesi ile kentsel dönüşüm kapsamında kredi kullandırma protokolün geçtiğimiz günlerde imzalandığını, deprem riski açısından öncelikli yerleşim yerlerinden Gemlik'te konut yapımı ve güçlendirme kredisi için gerekli hazırlıkların tamamlandığını bildirdi. Halisküçük, 31.12.2013 tarihine kadar kullandırılacak kredilere devletin 120 ay vade boyunca uygulayacağı yıllık yüzde 4 faiz desteğiyle ödenecek faizin neredeyse yarısının devlet tarafından karşılanacağını kaydetti.
(MŞ)

06.12.2012 15:48:27 TSI

Editör: Wan Haber