Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde ekim ayında vefat eden Belediye Başkanı Saffet Acar'ın amcası iş adamı Fethi Acar'ın vasiyeti, kızı Aylin Acar tarafından yerine getirildi.
Sağlığında ailesine okul yardımı için vasiyet bırakan Fethi Acar, vefatı sonrasında kızı Aylin Acar ve yeğeni Belediye Başkanı Saffet Acar tarafından isteği gerçekleştirildi. İlçede bulunan Atatürk Orta Okulu'nda beş sınıfa 15 bin TL değerinde 5 adet bilgisayar, 5 adet yazıcı ve 5 adet projeksiyon cihazı hediye edildi.
Okul Müdürü Mustafa Elmas, Acar ailesine eğitime yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ederken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu ise "En iyi yardım eğitime yapılan yardımlardır. Atatürk Orta Okulu taşımalı öğrencilerden oluşuyor. Bu sebeple teknolojik yardımların bu okula yapılması çok yerinde bir karar oldu" diye konuştu.
Belediye Başkanı Saffet Acar ise yaptığı konuşmada, "Rahmetli amcam eğitimi çok severdi. Bize de eğitime yardım etmemiz hususunda birçok nasihatler vermiştir. Biz şirket olarak 32 yıldır eğitime destek vermeye çalışıyoruz. Bizlere eğitime yardım etmemizi vasiyet etmişti. Şimdi bu vasiyeti yerine getiriyoruz" dedi. T
(MK-GC-SK-Y)

19.12.2012 17:11:40 TSI

Editör: Wan Haber