ADIYAMAN - İpekyolu Kalkınma Ajansı, 2013 Mali Destek Programı kapsamında 4 ayrı programa 19 milyon TL destek verecek. Program çerçevesinde, ekonomik kalkınma mali destek programıyla Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'in rekabet gücünü artıracak ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayacak sektörlere de destek verilecek.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı, Gaziantep Valisi Erdal Ata başkanlığında, valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya; Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Kilis Belediye Başkanı Abdi Bulut, Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, Kilis İl Genel Meclis Başkanı M. Metin Karakuş, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Kilis Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özçiloğlu ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan katıldı. Gaziantep Valisi Erdal Ata başkanlığında yapılan toplantıda ilan edilen 2013 yılı Mali Destek Programı değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca, AR-GE inovasyon ve markalaşma çalışmalarının geliştirilmesi, turizmin çeşitlendirilmesi ve alternatif turizm olanaklarının artırılmasıyla, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması konularının destekleneceği bildirildi.

Bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılması mali destek programıyla Adıyaman ve Kilis illerinin sosyo-ekonomik gelişmişlik farklarının azaltılmasının hedeflendiği İpekyolu Kalkınma Ajansı Toplantısı'nda, sosyal kalkınma mali destek programıyla da bölgenin insan kaynakları ve sosyal sermayesinin geliştirilerek, sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyinin artırılması programın hedeflerinden bir diğerini oluşturdu.

Gaziantep Valisi Erdal Ata başkanlığında yapılan İpekyolu Kalkınma Ajansı Toplantısı'nın sonunda, yatırım destek ofislerinin faaliyetlerine ilişkin bilgilendirmeler yapılarak, bundan sonraki süreçte neler yapılacağına dair fikir alışverişinde bulunuldu.




CİHAN

Editör: Wan Haber