Konya'da polis, internet üzerinden buldukları otomobilleri senet karşılığı dolandırarak 1 milyon lira vurgun yaptıkları iddia edilen şüphelilere yönelik operasyon yaptı. Operasyonda örgüt lideriyle birlikte 23 kişi gözaltına alınırken, 40 otomobil ile parçalanmış 10 otomobilin motoru ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet üzerinden tespit ettikleri otomobilleri senet karşılığı alıp parçalatan ve haksız kazanç elde eden şahısları tespit ederek çalışma başlattı. 2 ay süren çalışma sonrasında örgüt lideri olduğu iddia edilen Beytullah O. (28) ve adamları tespit edildi. 60'dan fazla kişinin otomobil ve iş yerini dolandırıcılık yöntemi ile ele geçirdikleri belirlenen şüphelilerin ev ve iş yerlerine bugün sabah eş zamanlı operasyon yapıldı. Konya merkezli operasyonda Antalya, Kütahya ve Kars'ın da bulunduğu 4 ilde 23 kişi gözaltına alındı. Örgüt lideri olduğu iddia edilen şüpheli ise evinde bulunamayınca polis her tarafı aradı. Ailesinin evde yok dediği şüpheli Beytullah O., ayrı bir girişi bulunan üst kattaki teras bölümündeki odasında çatıdan ve pencereden giren polisler tarafından yakalandı.

OTOMOBİLLERİ ARA SOKAKLARDA SAKLAMIŞLAR
Son 2 ay içerisinde 50 otomobil ve kamyonu internet üzerinden tespit ederek senetle satın alan ve daha sonra senetleri ödemeyen şüphelilerin iş yerlerinde parçalanmış 10 otomobil ile 2 kamyonun motoru ele geçirildi. Şüphelilerin benzer yöntemle 50 otomobili dolandırıcılık yöntemiyle aldıkları ve çok fazla otomobil olduğu için bazılarını evlerine yakın ara sokaklara park ettikleri ortaya çıktı. Polis, parçalanmak için sıra bekleyen 40 otomobili bulmayı başardı. Şüphelilerin otomobilleri Konya merkezi ile Çumra ve Bozkır ilçelerinde parçalattığı öğrenildi. Öte yandan, şüphelilerin internet üzerinde devren satılık iş yeri ilanlarından yola çıkarak 10 iş yerini senet karşılığı aldıktan sonra içerisini boşaltarak kayıplara karıştıkları belirlendi.

OTOMOBİLİ SAHİBİNE GERİ SATTILAR
Gözaltına alınan şüphelilerin satın aldıkları otomobillerin sahiplerinin bazılarının yaşlı olması nedeniyle farklı şekilde yöntemler de uyguladıkları ortaya çıktı. Otomobilini senet karşılığı veren bazı müştekilerin senedin günü geçmesine rağmen ödemeyen şüphelilerin, "Aracına masraf yaptık, parasını ver aracı geri verelim" dedikleri belirlendi. Bu şekilde senet karşılığı dolandırdıkları bazı şahıslara otomobillerini bin TL'ye geri sattıkları öğrenildi.
Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından dolayı ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
(HİV-AH-ÖZ-Y)

05.02.2013 13:15:52 TSI

Editör: Wan Haber