İnegöl ve Türkiye'nin yardım kuruluşları arasında yer alan İnegöl İnsani Yardım Derneği'nin (İNİYAD) 2012 yılı içerisinde 650 bin lira değerinde yardım yaptı.
İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin, yeryüzünde adaletin ve iyiliğin hâkim olması için evrensel kardeşlik bilinciyle çalıştıklarını ifade etti. Muhtaç ve mazlum tüm insanlara ihtiyaç duydukları insani yardımı ulaştırmayı amaç edindiklerini söyleyen Zengin, "Onurlu bir yaşam sunmak, yardıma muhtaç duruma düşmüş toplumların kişi ve kuruluşlarını güçlendirmek, kriz anında en az zarar için, en hızlı ve etkin şekilde bölgeye ulaşmak, kalıcı projelerle kalıcı çözümler üretmek, yoksulluğun giderilmesine ve sosyal adaletin sağlanmasına katkı sağlamak için çalışıyoruz. Değişen dünyada değişmeyen değerlerin yaşatılmasını sağlamak, iyiliği her zaman her yerde yaşatmak amacıyla kurulan İnegöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH İNİYAD) yurt içi ve yurt dışında yaptığı ayni ve nakdi yardımlarla 2012 yılını da dolu dolu geçirmiştir" dedi.
İnegöl'de faaliyet gösteren 15 STK ile birlikte 'Haydi Çocuklar Camiye' projesi gerçekleştirildiğini hatırlatan Zengin, 5 bin çocuğun katılımının sağlandığı projeye düzenli katılan 4 bin çocuğa yaklaşık 100 bin TL değerinde hediyeler dağıtıldığını bildirdi. İnegöl'de faaliyet gösteren 20 STK ile birlikte "Bir Ekmek, Bir Battaniye" kampanyası başlatıldığının altını çizen Zengin, "2 TIR gıda ve giyim malzemesi Suriye Mülteci Kamplarına gönderilmiş, 3 ve 4. TIR içinde hazırlıklar bitmek üzeredir. Araştırmacı yazar Ramazan Kayan ve Ezgi sanatçısı Mikail'in katılımı ile 'Yetimlere Dünyanızda Yer Açın' gecesi düzenlenmiş, bu gecede İnegöl okulları arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmiştir. Filistin, Gazze'de terör devleti İsrail'in yaptığı vahşeti protesto etmek ve Filistinli kardeşlerimize destek olmak amacıyla sabah namazlarından sonra Sani Konukoğlu camiinde dua edilmiştir" şeklinde konuştu.
2012 yılında bağışçılar tarafından İHH'ya direkt olarak aktarılan nakdi yardımlarla birlikte 650 bin TL'lik bir bilanço oluştuğunun altını çizen Zengin, "Bağışların bir kısmı yukarıdaki faaliyetlerde kullanıldığı gibi, diğer kısmı İHH'nın yurt içi ve yurt dışı projelerinde kullanılmak üzere İHH hesaplarına aktarılmıştır. Bugüne kadar çoğunluğu Afrika'da olmak üzere 34 su kuyusu açılmış, bunun 6 tanesi 2012 yılında geçekleştirilmiştir. 2012 yılında Afrika'da 100 adet katarakt ameliyatı yapılmış, yine derneğimiz tarafından yurt dışında 200 yetim çocuğa bakılmaktadır. İHH'ya direkt aktarılanlarla birlikte tahmini 300 bin TL ayni yardım toplanılarak, bunların aktarımı ilgili yerlere yapılmıştır" dedi.
(SB-YS)

04.01.2013 12:58:16 TSI

Editör: Wan Haber