İnegöl Akhisar sırtlarında çalışmaları devam eden 2. etap TOKİ'nin yapılacağı 82 bin 841 metrekare yüzölçümündeki alanın tapusu TOKİ yetkililerine teslim edildi.
İnegöl Tapu Müdürlüğü'nde gerçekleşen teslim töreni ile İnegöl Belediyesi, kendi mülkiyetindeki alanının tapusunu daire karşılığı TOKİ'ye teslim etti. İnegöl Belediyesi ilk etapta 40 daire almış ve bu daireleri satmıştı. İmza töreninde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, "İnegöl ekonomisiyle, nüfusuyla hızla gelişiyor ve büyüyor. Bu büyümeye paralel olarak alt ve üst yapıyla ilgili ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. 3-4 yıl öncesine kadar konut ile alakalı sıkıntının hat safhaya ulaştığı bir şehir olan İnegöl'ümüz gerek Belediyemizin gerekse Toplu Konut İdaremizin yapmış olduğu uygulamalarla ciddi şekilde rahatladı. Bilindiği üzere İnegöl Belediyesi'nin en prestijli projelerinden biri olan Yeni İnegöl projesinde ilk adımı İnegöl TOKİ konutları ile attık. Yeni İnegöl diye tabir ettiğimiz ve Akhisar mahallemizin üst kısmındaki bölgede mülkiyeti İnegöl Belediye Başkanlığında bulunan toplam 686 konut yapıldı. Şimdi ise yine Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'ın gayret ve çalışmaları doğrultusunda 1. etabın hemen yanına yapılmakta olan 2. etap çalışmamız ile ilgili gerekli protokolü imzalamak için bir arada bulunuyoruz" dedi.

BELEDİYE ARSA KARŞILIĞI KONUT ALACAK
"Belediyemiz mülkiyetinde bulunan 82 bin 841 metrekare yüz ölçümlü 369/1, 370/1, 371/1 ve 375/1 ada/parseller üzerinde 2. etap çalışmamızın Belediye ayağında startını vermiş oluyoruz" diyen Yel, şöyle devam etti:
"Bilindiği üzere onaylı imar planı doğrultusunda projelerine göre yapılacak konut ve sosyal donatı inşaatlarının içeriğinde bin 244 konut, okul ve sağlık ocağı bulunacak. Son olarak 2. etap çalışması doğrultusunda yapılan protokol gereği 1. etap çalışmasında kazandırılmış olan 40 daire örneğinde olduğu gibi İnegöl Belediyesi mülkiyetine 2. Etap TOKİ konutlarından da yeni daireler kazandırılacaktır".
(YS)

10.12.2012 14:15:56 TSI

Editör: Wan Haber