Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, 65 yaş ve üzeri vatandaşların toplu taşıma araçlarından yüzde 40 indirimle faydalanmalarını sağlayan tarifeye müracaatlar devam ediyor.
Bandırma Belediyesi Halk Masasına ilk başvurularını yapan vatandaşlara indirimli seyahat kartları Belediye Başkanı Sedat Pekel tarafından teslim edildi. Pekel, "İlk belediye başkanlığımda, çok zor şartlarda taşıma işini belediye olarak yaptığımız dönemde, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ücretsiz olarak bu hizmetten yararlanabiliyorlardı. Bizden sonraki yönetimler zamanında da birçok hizmet devlet politikası gereği ne yazık ki özelleştirildi. 2006 Haziran ayında başlayan, 2007 yılında yürürlüğe giren, geçtiğimiz belediye yönetimi tarafından da 5 milyon lira karşılığında özelleştirilen bir hizmet oldu. Geçmişte yaptığımız uygulamalar ve gelen talepler doğrultusunda bizler belediye olarak halkımıza yardım etmenin görevimiz olduğunu düşündük. Ulaşım A.Ş. ile ortak hareket ederek bu uygulamayı başlattık" dedi.
2013 yılında Ulaşım A.Ş. ile birlikte alınan diğer bir kararı da açıklayan Başkan Pekel, normal vatandaşların otobüs değiştirerek bindikleri 2. otobüse yüzde 50 oranında ödedikleri ücreti de yaşlıların ödemeyeceğini söyledi.
Başkan Pekel, yaptığı konuşmanın ardından kart sahiplerine indirimli seyahat kartlarını teslim etti.
(TK-MŞ)

07.01.2013 19:15:23 TSI

Editör: Wan Haber