Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde büyük heyecan uyandıran İmam Hatip Lisesi'nin yapımını üstlenen Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatama Derneği, gerçekleştirdiği genel kurul ile daha geniş yelpazeli bir yönetim oluşturdu.
Genel Kurul'da Dernek Başkanlığı'na seçilen Sait Yazı, tamamı halkın yardımlarıyla yapılacak olan İmam Hatip Lisesi'nin inşaatının maddi imkansızlıklar nedeniyle sekteye uğradığını ifade ederek "İçerisinde camisi ve yurt binasının da bulunacağı İmam Hatip Lisemizin inşaatında 3'üncü kata çıkıldı. Gelinen noktada, inşaatın devam edebilmesi için hayırseverlerin desteğine ciddi ihtiyaç var. Biz de, dernek yönetimimiz ile birlikte, esnaf, sanatkar ve sanayicilerimizi ziyaret edip, desteklerini talep ediyoruz. İlçemize manevi anlamda da büyük katkısı olacak bu önemli okulumuzun, halkımızın himmetleriyle planlanan zamanda bitirileceğine inanıyoruz." Diye konuştu.
Çerkezköy'ün uzun yıllar özlemini çektiği İmam Hatip Lisesi'ne yapılacak her yardımı önemsediklerini vurgulayan Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Yegin de "Çerkezköy'deki herkesin, imam hatip lisesinin temelinde en azından bir tuğlası olmasını istiyoruz. Bu anlamda, yapılan 1 TL'lik yardımın bile manevi değeri büyüktür." Diyerek, herkesten, imkanları ölçüsünde yardım beklediklerini söyledi.
Yeni Dernek Yönetimi'nde de yer alan Dernek eski Başkanı İsmail Karaöz ise, okulun 40 derslikli ve 1200 öğrenci kapasiteli olacağını belirtti. İmam Hatip Lisesi'nin içerisinde 1000 kişilik konferans salonu, uygulamalı bir mescit, çok amaçlı spor salonu ile Bilim ve Teknoloji Sınıfı'nın da bulunacağını vurgulayan Karaöz, Çerkezköy İmam Hatip Lisesi'nin Kapaklı, Büyükyoncalı, Saray ve Büyükçavuşlu'dan da öğrenci alacak kapasiteye sahip olacağını ifade etti.
Bu arada, Sait Yazı'nın başkanlığında şekillenen yeni yönetimde İsmail Karaöz, Avukat Erdoğan Ünal, Ali Ertem, İrfan Demir, R.Tahir Eke, Tuncay Yeğin, Tekin Güldal, Mehmet Danyeli, Ercan Erdoğan, Dr. Gökhan İnce, Hasan Acar, A.Gani Yüce, Yavuz Kayaalp, Av. Ziya Osmanoğlu ve Şahin Çalışkan yer alıyor.

14.01.2013 10:13:40 TSI

Editör: Wan Haber