Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Karakütük Köyü İlkokulu öğretmenleri, bir gurup öğrenciyi hayatlarında hiç gitmedikleri sinema ile tanıştırdılar.
Köyden minibüslerle Muş merkeze getirilen okulun 2., 3. ve 4'üncü sınıf öğrencileri, İstasyon Caddesi üzerinde bulunan özel bir eğlence merkezinde film seyretme fırsatı yakaladılar. Karakütük İlkokulu 4üncü sınıf öğrencilerinden Cahit Geyik, daha önce sinemada film seyretmeyi çok merak ettiğini anlattı. Öğretmenleri sayesinde ilk kez sinemaya geldiğini belirten Geyik, bugün bu merakını giderileceğini ifade etti.
Öğretmenlerini çok sevdiğini söyleyen 2'inci sınıf öğrencisi Melike Karadeniz ise, bu sayede sinema özleminin giderileceğini dile getirdi.
Okul Müdürü Yavuz Cebellioğlu ise, öğrencilere farklı bir aktivite olarak sinemaya getirdiklerini belirtti. Cebellioğlu "Çocuklarımızın hepsi köyde yaşıyor. Birçoğu ilk defa Muş'a gelip sinema ile tanışıyor. Bu yolla çocuklarımızın, sosyal, kültürel ve kişisel gelişmelerine katkıda bulunacağımızı düşünüyoruz. İnşallah olumlu sonuçlar alarak çocuklarımızın motivasyon ve başarılarının artacağına inanıyorum" dedi.
(NA-MET-Y)

08.12.2012 11:39:01 TSI

Editör: Wan Haber