Malatya İl Genel Meclisi, Ocak ayı oturumlarına devam etti.
İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündeme ilişkin konular görüşüldü.
Gündemde, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda rapora bağlanan 2013 yılı mali bütçesinden İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne ayrılan ödenekten İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeline yemek yardımının yapılması konusu görüşüldü.
Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Rıza Sinanoğlu, "Bizler yargının neticesini bekliyoruz. Zaten bütçede bir miktar para ayırdık. Eğer yargı uygun görürse, ayırdığımız paradan ödenmesi uygun görülmüştür" dedi.
Konu oy birliğiyle kabul edildi.
Öte yandan, AK Parti Malatya Kadın Kolları İl Genel Meclisini ziyaret etti. İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ziyaretle ilgili olarak, "AK Parti ve CHP Malatya kadın kolları bizi sık sık ziyaret ediyorlar. Biz meclis olarak bu ziyaretlerden memnun oluyoruz. Keşke her meclis toplantısında diğer gruplarda bizleri ziyaret etse, çalışmalarımızı yerinde incelemiş olurlar. Zaman zaman gençleri de buraya davet ediyorum. Burası açık bir siyasi akademidir. Yerel yönetim, özellikle kırsalda ve bize ihtiyacı olan belde belediyeler olarak çalışmalar planlanıyor. Kanuna uygun önergeler burada veriliyor. Demokrasinin yerel bazda uygulamasını her ay yapıyoruz" diye konuştu.
AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt ise, gerek AK Parti gerekse de CHP grubunun kendilerini çok iyi karşıladıklarına değinerek, kadınların siyasette daha fazla yer alması için çalıştıklarını söyledi.
Akkurt, kadınların siyasette daha fazla yer almalarını önemsediklerini kaydederek, "Belediye meclislerinde kadın sayısının artırılmasıyla ilgili daha önceden konuşmuş ve sizlerin olumlu görüşlerinizi almıştık. Daha önceden bize vermiş olduğunuz sözün taahhüdünü almaya geldik. Biz kadın-erkek olarak bugüne kadar yan yana, sırt sırta her işte birlikte çalışmış ve başarılı olmuş bir milletiz" ifadelerini kullandı.
AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Mehmet Ali Doğan, mecliste kadın üye görme konusunda grup olarak bir sıkıntılarının olmadığını belirterek, kadınların siyasette daha fazla yer almalarının kendilerinin yapacakları çalışmayla da orantılı olduğuna işaret etti.
CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Mengüç de, kadınların siyasette yer almalarının kendilerini sevindirdiğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Hangi siyasi partide olursa olsun kadınların siyasette yer almaları bizleri sevindiriyor. Bu bir mücadeledir. Bunun kadını, erkeği yoktur. Ülke sorunu çözmekte bu gayreti gösteren herkesi canı gönülden destekliyoruz."
(FD-SO-Y)

03.01.2013 13:44:09 TSI

Editör: Wan Haber