İzmit Belediyesi İzmit'in ticari yaşamında önemli bir yeri olan İkizliçeşme ve Akça Cami Caddesi'nde yenileme çalışması yapmayı planlıyor. İkizliçeşme Meydan Düzenleme Projesi adını verdiği çalışma ile bölgeye hareket ve prestij kazandırmayı hedefleyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, proje hakkında bilgi vermek ve önerileri almak üzere İkizliçeşme esnafı ile bir araya geldi.
Yapılması planlanan proje ile bölge esnafının daha iyi koşullara sahip olmasını ve bölgenin prestij kazanmasını hedeflediklerini vurgulayan Başkan Doğan "bu çalışmada esnafın öneri ve istekleri çok önemli. Amacımız İzmit'imizi daha güzel daha prestijli bir yer haline getirmek. Kent genelinde bu tarz çalışmaları arttırmayı planlıyoruz. Projesi belediyenin mimar ve mühendisleri tarafından hazırlanan proje iş yerlerinin dış cepheleri ve vitrinlerine belirli standartlar getiriyor. Güzel caddeler ve sokaklar yapılıyorsa, binaların da bu güzelliğe uygun hale getirilmesi gerekir. Eğer esnafımız kabul ederse proje bu şekilde uygulamaya girecek. Belediye ekipleri çalışmaya paralel olarak sokağın zeminini yenileyecek, dekoratif aydınlatma sistemiyle sokak gündüz olduğu kadar akşamları da cazibesini koruyacak" dedi.
İkizliçeşme ve Akça Cami Caddesi'nde hizmet veren esnaf İzmit Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları desteklediklerini tek sorunun zamanlama ve süre olduğunu ifade ettiler. Kendi aralarında yapacakları toplantı sonrasında belediyeye kararlarını bildireceklerini ifade eden esnaflar kendilerinin fikrini alan ve onları önemseyen Başkan Doğan'a teşekkür ettiler.
(MA-MA)

13.02.2013 12:02:06 TSI

Editör: Wan Haber