29 Ekim günü Türkiye’ye giriş yapan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi askeri gücü peşmerge birlikleri Kobani’ye geçerek, IŞİD’e karşı savaştı. YPG ve Özgür Suriye Ordusu ile birlikte IŞİD’e karşı yaklaşık 1 aydır savaşan peşmerge birlikleri değişmeye hazırlanıyor.

 

 

İHA muhabirine konuşan bir peşmerge komutanı, şehir savaşları stratejisinde savaşçıların eğer olanak varsa, periyodik süre ile değiştirilmesi gerektiğini, buna göre Kobani’deki peşmerge birliklerinin de değiştirileceğini söyledi. Yakın bir zamanda Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden karayoluyla Türkiye üzerinden Kobani’ye gidecek peşmerge birlikleri, beraberinde ağır silahlar ve yüklü miktarda mühimmat taşıyacağını aktaran peşmerge komutanı, peşmergenin Kobani’ye ulaşmasından sonra diğer birliklerin geri döneceğini ifade etti.

 

Yaklaşık bir aydır Kobani’de bulunan peşmergenin IŞİD’e karşı verdiği savaşta 10 kişinin yaralandığının bilgisini veren peşmerge komutanı, peşmergenin Kobani’ye girmesiyle birlikte savaşın seyrinin değiştiğini bildirdi. 

 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından Halep'e bağlı Kobani'ye (Ayn el Arap) gönderilen Peşmerge konvoyu, Suriye'ye geçti.

AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, özel harekat ve jandarma ekiplerinin kontrolünde Suruç sınırına hareket eden Peşmerge konvoyu, Yumurtalık mevkisi yakınlarından Kobani'ye geçti.

Güvenlik güçleri, basın mensuplarının konvoyu ilçe merkezinin sınır hattı yakınlarına kadar görüntüleyebilmesine izin verdi. Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarından itibaren ise güzergaha geçişler yasakladı.

Konvoyun hareketi esnasında sınır hattındaki önlemlerin artırıldığı görüldü.

Yaklaşık bir ay önce aynı bölgeye bir Peşmerge birliği daha gönderilmişti. (AA)

Editör: Wan Haber