Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, bir sosyal paylaşım sitesinde duyarlı vatandaşlar tarafından ilçedeki Çocuk Yuvasında barınan çocuklara yönelik başlatılan kampanya kapsamında toplanılan binlerce çeşit havlu, iç çamaşırı ve çoraptan oluşan malzemelerin ihtiyaç fazlası engellilere teslim edildi.
Ayvalık'ta; kimsesiz çocuklar ve yardıma ihtiyacı olanlar tarafından 'Fatma Ana' olarak nitelendirilen Fatma Cavlu adlı vatandaş, bir sosyal paylaşım sitesinde, ilçedeki Çocuk Yurdunda barınan kimsesiz çocuklar için başlatılan kampanya kapsamında ülkenin dört bir yanından gelen havlu, bornoz, çorap, iç çamaşırlarının ihtiyaç fazlası olan büyük bir kısmını Birlik Ortopedik Engelliler Derneği üyesi engellilere bağışladı. Önceki gün, derneğin genel merkezinde binlerce çeşit malzeme, hayatını 'kimsesizlerin kimsesi' olmaya adayan Fatma Cavlu tarafından, Dernek Genel Başkan Yardımcısı Turgay Ezer'e teslim edildi.
Binlerce renk yüz havlusu ve bornozun yanı sıra çorap, külotlu çorap, kız ve erkek çocuklar için ayrı ayrı iç çamaşırının bulunduğu kolilerin ülke genelindeki yüzlerce duyarlı vatandaşlar tarafından gönderildiği öğrenildi. Uzun süredir amansız bir hastalıkla boğuşan Fatma Cavlu'nun yurt genelinden kargo firmaları aracılığıyla gelen içinde yüzlerce yardım malzemesine ait kolilerin kargo masraflarını kendi cebinden karşıladığı öğrenildi.
Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneği'nde gerçekleşen teslimatın ardından görüşlerini aldığımız Fatma Cavlu, kısa bir süre önce bir sosyal paylaşım sitesinde Şayan Yılmaz adlı bir arkadaşının Ayvalık'a bağlı dünyaca ünlü Cunda Adasında bulunan Sosyal Hizmetler Kurumu bünyesindeki Çocuk Yuvasında barınan kimsesiz çocukların havlu, bornoz ve benzeri ihtiyaçlarının olduğunu ve bunun için katkı verilmesini istemesiyle harekete geçtiğini anlattı.

CAVLU GÖSTERİLEN İLGİDEN MEMNUN
Ayvalık'ta özellikle Çocuk Yuvasındaki çocukların gönüllü anneliğini üstlenerek, onların her ihtiyacına koşmasıyla tanınan Fatma Cavlu, "Kendimi; Şayan arkadaşımın sosyal paylaşım sitesinden başlattığı kampanyanın içinde buldum. Benimde girmemle birlikte söz konusu ihtiyacın olduğunu duyurmaya başladık. Çok kısa bir süre içinde 17 bin paylaşıma ulaşıldı. Türkiye'nin her yanından havlu, bornoz ve çorap gibi gereçler yağmaya başladı. Halen daha da yardım etmek isteyen sosyal paylaşım sitesindeki dostlarımız bu ihtiyaçların giderilmesi için bir şeyler göndermeye çalışıyor. Ancak beklediğimizin çok üzerinde malzeme elimize ulaştı. Çocuk Yurdundaki evlatlarımızın en az 3 yıllık ihtiyacına cevap verecek bu malzemeleri yurt yetkililerine teslim ettikten sonra elimizde binlerce malzeme daha kaldı. Bende bunları Ayvalık'ta engellilere yönelik başarılı çalışmalarda bulunan Birlik Ortopedik Engelliler Derneği'ne teslim ederek, onların aracılığıyla ihtiyaç sahibi engelli çocuklarımıza da ulaştırılmasının uygun olduğunu düşündüm" dedi.
Bu ayki emekli maaşının kargo masraflarına gitmesinden yüksünmediğini kaydeden Fatma Cavlu, "Sosyal paylaşım sitesinde küçük çapta da olsa kimsesiz çocuklarımıza katkı vermeyi amaçlayarak başlattığımız kampanya, bir anda yurt geneline yayıldı. Duyarlı tüm dostlarıma ve katkı veren herkese binlerce kez teşekkür ediyorum. İhtiyaçlar fazlasıyla karşılanmıştır. Dostlarımızın artık bu tür gereçleri göndermemelerini rica ediyorum. Herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
(SS-SŞ)

05.12.2012 15:43:10 TSI

Editör: Wan Haber