İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı (İHH) Zonguldak Temsilcisi Salih Merdivan, Alkol ve Uyusturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Necdet Özkan'ı ziyaret etti.
Zonguldak'ta yaptıkları çalışmalarla mağdur ve yardıma muhtaç kişilere destek olan İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı Zonguldak Temsilcisi Salih Merdivan bugün Alkol ve Uyusturucu ile Mücadele Derneği Necdet Özkan'ı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulundu.
Ziyarette konuşma yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı Zonguldak Temsilcisi Salih Merdivan, "Nejdet Bey Suriye yararına yaptığımız kermeste yanımıza gelmişti. O vesile ile tanışmıştık. Kendisi de sizde bizleri ziyaret ederseniz seviniriz demişti. Bizde iadeyi ziyarete geldik. Bizim genel çalışmalarımız hem il içi hem de il dışı, hem de dünyadaki diğer yardım edilecek yerlerin tümüne yardım etmeye çalışıyoruz. En son yaptığımız çalışmalar Suriye eksenli bir çalışma gerçekleştirmeye çalıştık. Suriye'ye Zonguldak'taki sivil toplum kuruluşlarıyla beraber bir kamyon un gönderildi. İHH ekseninde de bir Tır dolusu hem gıda maddesi hem de giyecek türü malzemeler gönderildi. En son gönderdiğimiz Tırdaki malzemeler yerine ulaştırıldı. Şuandaki ikinci hedefimiz yine Suriye eksenli bir çalışma gerçekleştirmek, Suriye'deki mazlumları, oradaki muhtaç insanları gündemde tutacak bir çalışma yapmak istiyoruz. Bunu gerçekleştirebilirsek inşallah mutlu oluruz. Bu çalışmaların tümünde şu eksen önemli. Biz kendi başımıza hiçbir iş yapmıyoruz. Sadece yapılacak işlerin yapılması gerektiğini hatırlatıyoruz. Sağolsun halkımız teveccüh gösteriyor ve bu meseleyi de Suriye'ye yapılacak yardımlar olsun, diğer bölgelerdeki yardımlar olsun destekleriyle bu yardımlar gerçekleşmiş oluyor. Halkımızın bu çalışmalara verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Biz öncelikli olarak Türkiye'ye sığınan mülteciler için bir çalışma yapmak istemiyoruz. Çünkü Türkiye'deki devlet zaten Türkiye'ye sığınanlara yeterince yardım ediyor. Bizim hedefimiz Suriye içerisinde mazlum kalmış insanlara yardım etmeye çalışıyoruz. Özellikle sınır bölgesi içerisinde yaklaşık 10 kilometre içeride kamplar var. 15-20 bin insan yaşıyor. Fakat bu kamplarda ne altyapı mevcut nede başka bir şey. Sadece çadırlarda kalıyorlar ve acil ihtiyaçları var. Dün arkadaşlarla konuştuk, ne gönderebilirseniz gönderin diyorlar. Bütün her şeye ihtiyaç var diyorlar. Gündemimizde yine Suriye'ye bir yardım çalışması geçekleştirmek istiyoruz. Bir depo ayarlamaya çalıştık ama ayarlayamadık. Daha önceden kullandığımız depo başkasınındı zaten emanet almıştık. Bir depo temin ettikten sonra yeniden bu çalışmayı başlatacağız inşallah. Bilinçli Müslümanları böyle çalışmalara katılmasını bekleriz. Bu bir kişinin değil, bir topluluğun değil, bütün halkımızın genel meselesi. Türkiye içerisinde en belirgin olarak yaptığımız çalışma yetim çalışmasını gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Yaklaşık 200 tane yetimle periyodik olarak görüşmeye çalışıyoruz. 20-30 tanesine de sponsorluk oluşturabildik düzenli yardım konusunda. Yerel marketlerin fakirlerin ihtiyaçlarına destek veriyorlar fakat ulusal marketler böyle çalışmalara destek vermiyorlar" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Alkol ve Uyusturucu ile Mücadele Derneği Necdet Özkan ise "İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı Zonguldak Temsilcisi Salih Merdivan'a ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Yardım vakıfları diyince öncelikli kesimimiz hakikatten mağdur olan insanların bu tür derneklerle işbirliği içinde olması çok önemli. Bizlerin ulaşamadığımız, onların bildikleri, Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği var diyerek bizlere ulaştıracakları insanlar vardır. Onlar daha çok halkla iç içeler. Bizler sadece bizlere müracaat edenlerle ilgilenme aşamasına geldik. Kendileriyle ortaklaşa bir proje içerisinde de olabiliriz" diye konuştu.
(SA-SA)

04.01.2013 17:46:56 TSI

Editör: Wan Haber