Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Başarılı Gazeteciler Yarışması" ödül töreni yapıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı törende, İHA muhabirleri, Gürkan Düzenli, Cüneyt Akay ve Safiye Tarı, 4 dalda ödül aldı.
Kolin otelde düzenlenen ödül töreni ve gala yemeğinde konuşan Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Burak Gezen, bu yıl ikinci kez düzenlenen yarışmanın, çalışan gazeteciler arasında tatlı bir rekabet oluşturduğunu, bunun sonucunda da ortaya çıkan eserlerin kalitesinin arttığını söyledi. Bu yıl yarışmaya 115 eserin katıldığını söyleyen Gezen, "Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve TV Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hülya Önal, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Didem Çatal, Fotoğrafçılık Bölümü öğretim görevlisi Aykan Özener, Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Murat Dereli, gazeteciler Tekin Uğurlu, Cemal Oral, Erdem Sürek ve Mehmet Bayer'den oluşan jüri, zorlu bir çalışma sonucu başvuruları değerlendirerek dereceye girenleri belirledi" dedi.
Gecede, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ak Parti Milletvekilleri Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir, CHP Milletvekilleri Serdar Soydan, Ali Sarıbaş ve Çanakkale Vali Vekili Hüseyin Kulözü birer konuşma yaparak hem 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü hem de ödül alan gazetecileri kutladılar. Konuşmaların ardından, geçtiğimiz yıllarda yaşamlarını yitiren Çanakkaleli gazetecilerin yakınlarına anı plaketi verildi. Daha sonra da ödül törenine geçildi. Yerel haber, yerel haber fotoğrafı, yerel görüntü, sayfa tasarımı, Ulusal haber, ulusal haber fotoğrafı, ulusal görüntülü haber dalında dereceye giren gazetecilere ödülleri verildi. İhlas Haber Ajansı Muhabiri Gürkan Düzenli ulusal haber görüntüsü ve ulusal haber fotoğrafı dallarında ödül alırken, İhlas Haber Ajansı Çanakkale Muhabiri Cüneyt Akay, fotoğraf dalında birinci, İhlas Haber Ajansı Biga Muhabiri Safiye Tarı ise ulusal görüntü dalında ikincilik ödülü aldı. Ödül törenini ardından, davetliler sanatçı Ebru Tokgöz'ün şarkılarıyla eğlendiler.
(CA-GD)

13.01.2013 13:51:57 TSI

Editör: Wan Haber