Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde elektronikçide çalışan bir kişi, iş yerinin deposunda yanmış halde bulundu. Elektrik bulunmayan depoda yangının sigara izmaritinden çıktığı ileri sürüldü.
Edinilen bilgiye göre, Gazi Osman Paşa Mahallesi Sayar Sokak'ta bulunan bir elektronik dükkanına ait depoda yangın meydana geldi. Apartman sakinleri depodan yükselen dumanları görünce iş yeri sahiplerine ulaşarak durum hakkında bilgi verdi. İş yeri sahibi Mehmet Özdemir, oğlu Veli Özdemir ile birlikte depo kısmına geldiklerinde kapı kilitli olduğu için içeri giremedi. Depo camını kırarak içeri girmeyi başaran iş yeri sahipleri, yanlarında elektronikçi olarak çalışan 36 yaşındaki Ertunç Baran'ın yatağında yanmış cesediyle karşılaştı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.
Yapılan incelemede, deponun kapalı olmasından dolayı çıkan yangının büyümeden söndüğü, Baran'ın kaldığı yatağın tutuştuğu tespit edildi. Yatak çevresinde de boş alkol şişeleri bulundu. Yangının sigara izmaritinden çıktığı ileri sürülürken, Ertunç Baran'ın ise vücudunun yandığı belirlendi. Olay yerine gelen cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından Ertunç Baran'ın cansız bedeni, Çerkezköy Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Diğer yandan 10 yıldır aynı yerde çalıştığı öğrenilen Ertunç Baran'ın eşi Gülizar Baran'dan boşandığı ve İlayda isminde 9 yaşında bir kız çocuğu olduğu öğrenildi.
Çerkezköy Devlet hastanesi morguna kaldırılan Ertunç Baran'ın cansız bedeni, yapılan incelemelerin ardından kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma sürüyor.
(İHA-AŞ-Y)

21.02.2013 12:01:20 TSI

Editör: Wan Haber