İçişleri Bakanlığı, yeni Büyükşehir Kanunu hakkında özellikle bu kapsamda olan illerde o yörenin mülki idarecileri ile belediyeleri bilgilendiriyor. Bu kapsamda; Balıkesir'de de İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde 6360 Sayılı Büyükşehir Kanunu bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Türk Belediyeler Birliği'nin Pamukçu Asya Termal Otel'de düzenlediği toplantıya Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Vali Yardımcıları Selda dural ve Mehmet Kamil Sağlam, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Belediye Hizmetleri Daire Başkanı Süleyman Elban, Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, İl Özel İdere Genel Sekreteri Hüseyin Deniz, Kaymakamlar ve Belediye Başkanları ile diğer davetliler katıldı. Toplantının açılış bölümünde bir konuşma yapan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, bu toplantının önemli olduğunu belirtirken, özellikle de Balıkesir açısından önemli bir mevzuatın doğru anlaşılması gerektiğinin altını çizdi. Vali Ahmet Turhan, bir hizmeti kimin ve nasıl yaptığının haricinde bu hizmetin sunumunun kaliteli olması ve bundan vatandaşın memnuniyet duymasının önemli olduğunu bildirdi. Büyükşehir Kanunu ile birlikte yaşanacak olan büyük değişime de ayak uydurulması gerektiğini ifade eden Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, yasa uyguluyacı olarak kendi üzerlerine düşen görevin bilincinde olduklarını söyledi. Vali Turhan, "(Büyükşehir Kanunu) Yeni çıkmış bir yasa. Bu yasayı sonuçta bizler uygulayacağız. Doğru uyguladığımızda bazı eksikleri vatandaş hissetmeyecek. Biz doğru anlamaz, özümseyemezsek bütün sıkıntıyı vatandaş çekecek" dedi.
Vale Ahmet Turhan, şunları söyledi;
"Balıkesir'in çok daha müreffeh, kalkınmış, güzel bir şehir olması için ne yapabiliriz? Bu yasa o açıdan çok önemli. Tamamen alışılmış yapılanmanın dışında bir yapılanma öngörülüyor. Bu yasayı sağlıklı uygulayıp, çok iyi yapılandırmamız lazım. Eğer biz Büyükşehir altyapısını doğru oluşturamazsak Büyükşehir uzun bir süre kendisini toparlayamaz. Halkımız da zarar görebilir. Bu yasayı herkes özümseyecek."
Hafta sonu düzenlenen toplantı, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Belediye Hizmetleri Daire Başkanı Süleyman Elban'ın 6360 Sayılı Yasa hakkındaki ayrıntılı sunumuyla sona erdi.
(YU)

14.01.2013 10:26:42 TSI

Editör: Wan Haber