Erzincan 100. Yıl Atatürk Huzurevi'nde kalan yaşlılar, Meşguliyet Terapisi atölyesindeki atkı ve kilim tezgahlarında boş vakitlerinin değerlendirirken ekonomiye de destek sağlıyor.
Darulacize Vakfı'nın 115 yıl dönümü kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın desteğiyle Erzincan 100. Yıl Atatürk Huzurevi'nde Meşguliyet Terapisi Atölyesi Projesi uygulanması devam ediyor. 84 yaşlının kaldığı huzurevinde kurulan atkı ve kilim dokuma atölyesinde 20 yaşlı günün belirli zamanlarında çalışarak atkı ve kilim dokuyor. Erzincan Valiliği ve özel idaresinin de katkı sağladığı projede huzurevinde kalan yaşlılar günün belirli zamanlarında tezgahlarının başına geçiyor.
Günde 2 ila 4 saat tezgahlarında çalışan yaşlılar, bir yandan spor yaparken boş vakitlerini değerlendiriyor, aynı zamanda satışa çıkarılan atkı ve kilimlerden elde edilen gelirden pay alıyor.
Atölye kurulmadan önce boş vakitlerinin bol olduğunu ve oturmaktan başka bir şey yapmadıklarını belirten huzurevi sakinleri, tezgahlarda çalışarak bir şeyler üretmekten mutlu olduklarını söyledi. Yaptıkları atkıları kendilerini ziyarete gelen öğrencilere ve yakınlarına hediye ettiklerini belirten yaşlılar, atölyenin kurulmasında destek verenlere teşekkür etti. Aile ve Sosyal Politikalar Erzincan İl Müdürü Abdullah Yurt, yaşlılar tarafından üretilen atkı ve kilimlerin, belirli bir ücret karşılığı satışının yapılarak, elde edilen gelirin bir bölümünün yaşlılara verildiğini, ayrıca yaşlıların boş vakitlerini bu atölyede değerlendirmekten dolayı memnun olduğunu söyledi.
(CM-AA-AŞ-Y)

30.01.2013 13:49:38 TSI

Editör: Wan Haber