Karşıyaka Belediyesi tarafından on yıldır düzenlenen "Homeros Edebiyat Ödülleri, Bir Şiiri İnceleme Yarışması" sonuçlandı. Toplam 33 kişinin katıldığı yarışmada Gökben Derviş birinci oldu. Ulusal düzeyde katılımların olduğu yarışmanın ödülleri 21 Mart Dünya Şiir Günü düzenlenecek etkinlikte verilecek.
Prof. Dr. Mustafa Durak, İsmail Mert Başat, Ahmet Yıldız, Veysel Çolak ve Melih Elhan'dan oluşan seçici kurul, incelenmek üzere seçilen şiirleri, o şiirin içerdiği şiir bilgilerine bağlılığı, o bilgileri açığa çıkartan, incelenen şiirin içeriğini, anlam katmanlarını akla uygun saptayan, teknik, yapı, biçim, biçem, dil, ses, imge, esin kaynağı gibi şiir bilgilerini belirleyen referanslarla değerlendirdi.
Değerlendirme sonucunda yarışmada dereceye giren isimler şu şekilde belirlendi: Gökben Derviş, "Cemal Süreya'nın 'Tristram' Şiiri Politik, Poetik, Estetik ve Etik Bir Şiir Tasarımı" adlı çalışmasıyla birinciliği, Aslıhan Tüylüoğlu, "Behçet Necatigil'in Manifestosu Bir Şiir" adlı çalışmasıyla ikinciliği Nilüfer Altunkaya, "Saat Onda Kalkacak Vapur" adlı çalışmasıyla üçüncülüğü, Nuran Kekeç, "Behçet Necatigil'in "Balbal' Şiirine Bir Okuma Denemesi" adlı çalışmasıyla Seçici Kurul Özel Ödülü'nü kazandı.
(AH-Y)

05.02.2013 12:20:52 TSI

Editör: Wan Haber