Şans eseri ölen ya da yaralanan olmadığı olayda, düşen devasa boyuttaki kayalar nedeniyle Tunceli-Erzincan karayolunda ulaşım kontrollü şekilde sağlanabiliyor.

 


Tunceli-Pülümür-Erzincan karayoluna bu gün öğleden sonra dağdan kopan yüzlerce tonluk iki kaya düştü. Düşen kayalar nedeniyle karayolundaki ulaşım kısmen sağlanırken, ağır tonajlı araçların yoldaki bekleyişleri sürüyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu Karadeniz Bölgesi’ne bağlayan en kısa karayolu olması nedeniyle trafik yoğunluğunun olduğu karayolundan kaya düşmesi anında geçen araç olmaması büyük bir faciayı da önlemiş oldu.


KAYA DÜŞMESİNDEN 15 SANİYEYLE KURTULDU


Diyarbakır’dan Ordu’ya yük götüren TIR şoförü Ramazan Karslı kaya düşmesinden 15-20 saniyeyle kurtulduğunu söyledi. Karslı, "Buraya geldiğimde bir toz bulutu yükseldi. Önce deprem oluyor diye düşündüm. Sonra bakınca kayaların düştüğünü gördüm. Şans eseri 15-20 saniyeyle kurtuldum. Bir dakika olmadı. Böyle anlar için bir dakika uzun bir zamandır" dedi.

 


Devasa kayaların düştüğü bölgede yolun ulaşıma açılması için karayolları ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.


BEKLEYEN SÜRÜCÜLER AKŞAM YEMEĞİ HAZIRLIĞINA BAŞLADI

 


Düşen karayolunda bekleyişlerini sürdüren ağır tonajlı araç sürücüleri, yolun ne zaman trafiğe açılacağını bilmedikleri için akşam yemeği hazırlığına başladı. Şanlıurfa Siverek’ten gelerek Erzincan’a gittiğini belirten Nebi Okay, "Biz saman taşıyoruz. Taş yolu kapattığı için mahsur kaldık. Kendi imkanlarımızla karnımızı doyurmak için yemek hazırlıyoruz. Yalnız ekmeğimiz yok" diye konuştu.

 


ERCAN TOPAÇ

Editör: Wan Haber