Türkiye Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) sorumlusu Timur Ugan, HAYTAP İnegöl koordinatörleri Bilge Ataç Erkuş ve Nilay Parlar ile birlikte Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette bir konuşma yapan HAYTAP sorumlusu Timur Ugan, HAYTAP'ın tüm Türkiye'de dernekler ve temsilcilikler bazında örgütlü bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, "Bu temsilciliklerimize artık İnegöl'de katıldı. Bilge Ataç Erkuş ve avukat Nilay Parlar koordinatörlüğünde İnegöl'deki çalışmalarımızı devam ettireceğiz" dedi.
İnegöl Belediyesi'nin Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezi olduğunu kaydeden Ugan, "Rehabilitasyon merkezi olmaya, kısırlaştırma merkezi olmaya aday bir bakım evi. Çok güzel hayvan sulukları yaptırmışlar, daha fazlasını yaptıracaklarını umut ediyoruz. Bildiğim kadarıyla billboardlar yaptıracak. Belediye olarak onlar da bizim gibi halkın eğitimine özel bir önem veriyorlar. Hep birlikte bu çalışmaları sürdüreceğiz" diye konuştu.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Biz hayvan suluklarının sayısını arttırıp farklı bir format geliştireceğiz. Ama ilçe halkımızdan bu konuda duyarlı olmalarını istirham ediyorum. Gerçekten kendileri nasıl pırıl pırıl su içmeyi, en temiz en nezih ortamlarda bulunmayı arzu ediyorlarsa hayvanların da bu haklarının olduğunu, onların da Allah'ın yarattığı birer canlı olduğunu unutmamalarını istiyorum" dedi.
(MŞ)

01.02.2013 16:48:38 TSI

Editör: Wan Haber