Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu (HAYTAP) Akçakoca Temsilcileri tarafından Akçakoca'da Nükleer Enerjiye karşı imza kampanyası başlatıldı.
Akçakoca Belediyesi Nikah salonunda düzenlenen kampanyada HAYTAP Akçakoca Temsilcisi Neşe Perihan Kulak, "Akçakoca halkı Türkiye ve Dünya genelinde de olduğu gibi daha bir kuşak önce bozulmamış doğa ile iç içe yaşamaktaydı. Bugün ise yanlış kentleşme, yanlış sanayileşme, yanlış planlama, demokrasiden uzak alınmış kararlar ve politik istikrarsızlıklar bilgisizlik ve bilinçsizlikten kaynaklanan çıkar çatışmaları ve gün geçtikçe artan çevre sorunları ile karşı karşıyadır. Son aylarda bu sorunlara birde Nükleer Santral var sayımı eklenmiştir. Kalkınmanın hem kaynağı hemde sınırı olarak gördüğümüz çevreyi korumak her zaman birinci önceliğimiz olmuştur. Temel insan ve yaşam hakları arasında yer alan çevre hakkına sahip çıkmak, savunmak insanca yaşaya bilmenin gereğidir. Bu nedenle kişisel, politik çıkarları bir yana bırakarak ilçemizde ve bölgemizde Nükleer Santral kurulmasına sonuna kadar karşı çıkmalıyız, çevre konusunda karşı karşıya kaldığımız her sorunda çözümlerinde toplumca uzlaşmayı hiç değilse bu alanda barışı sağlamalıyız" dedi.
Dolayka (Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği) ve HAYTAP olarak Nükleer Santrala hayır başlıklı bir imza kampanyası başlattıklarını belirten Kulak "Çevre hakkına, insanlık adına sahip çıkan her birey imzaları ile bizleri desteklesinler" diye konuştu.
(TT-AY)

02.02.2013 11:18:17 TSI

Editör: Wan Haber