Denizli'de 48 hayırsever tarafından yaptırılan Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi inşaatında sona gelindiği bildirildi.
Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi, Denizli İl Özel İdaresi ve 48 hayırseverin desteği ile geçtiğimiz yıl yapımına başlanan Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi inşaatında sona gelindi. Göçevlik Mahallesi sınırları içerisinde yapılan 43 derslikli okulun bin 200 öğrenci kapasiteli olacağı belirtilirken, 4 milyon 75 bin TL mal olacak okulun 2013-2014 eğitim-öğretim yılı döneminde hizmet vermeye başlayacağı kaydedildi.
İnşaatı devam eden okulda incelemelerde bulunan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, okulun yapımına büyük destek veren 48 hayırsevere teşekkür etti.
Denizlili hayırseverlerin eğitim konusunda yaptığı yardımların önemli olduğunu belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, "Denizli'nin en güzel yerinde yapılan bu okulumuz, Denizli sanayisi açısından çok önemli. Bu okulda eğitim alarak mezun olan öğrencilerimiz, sanayide yaşanan ara eleman ihtiyacını karşılayacak ve buradan mezun olan öğrencilerimiz iş arama kaygısı yaşamayacak. Denizli'de eğitime verdiğimiz desteği her geçen gün artırarak devam ettireceğiz. Denizlili hayırseverlerimize Denizli'ye böylesine güzel bir okul kazandırdıkları için teşekkür ederim" dedi.
Denizli'ye yapılacak okul için hayırseverlerin büyük desteği olduğunu kaydeden Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise, "Hayırseverlerimizin 3 milyon 600 bin lira desteği ve geri kalanını da İl Özel İdaresinin tamamlamasıyla okul toplam 4 milyon 75 bin TL'ye mal olacak. Bu okulumuzun yapımında önemli destek veren 48 hayırseverimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(EV-SK-Y)

13.02.2013 12:52:12 TSI

Editör: Wan Haber