Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kadın istihdamının arttırılmasına katkı sağlamak amacıyla başlattığı ''Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu'nun'' ardından "Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu" başlattı. Avrupa Birliği destekli ve İş Kur'un koordinesinde başlatılan projeyle, gençlerin istihdam edilebilirliklerinin arttırılması hedefleniyor.
Proje kapsamında aralarında Şanlıurfa İl'inin de bulunduğu 15 ilde düzenlenecek olan Kariyer ve Girişimcilik etkinliği için Şanlıurfa'ya gelen İletişim ve Ağ Uzmanı SylvıaBeamısh ve Proje Direktör Yardımcısı Berk Avcı Çalışma ve İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda'yı makamında ziyaret etti.
Şanlıurfa'da düzenlenecek olan Kariyer ve Girişimcilik günleri için detayların konuşulduğu ziyaretin ardından açıklama yapan Çalışma ve İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda; ''İstihdamı arttırmak ve İşsizliği azaltmak adına devletimiz çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor. Bakanımız Faruk Çelik, Valimiz Celalettin Güvenç ve İşkur Şanlıurfa İl Müdürlüğü olarak Şanlıurfa İl'inde işsizliği önlemek ve istihdamı arttırmak için uyumlu ve sistemli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Genç nüfus arasında girişimcilik düzeyinin yetersiz olması ve kamu istihdam hizmetleri konusunda gençlerin yeterli bilgiye sahip olmamalarından dolayı 29-30 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan etkinliğe gençlerin katılımını bekliyoruz. İşkurAilesi olarak İş'in peşindeyiz'' dedi.
(RÇ-ÖK-Y)

05.02.2013 12:07:39 TSI

Editör: Wan Haber