Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 12 NUTS II bölgesinden 43 ili kapsayan projenin çalıştayı Kayseri'de yapılacak.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, çalıştay ile ilgili olarak şu bilgiler verildi:
"Kayseri, Kastamonu, Samsun ve Kahramanmaraş illerinden Milli Eğitim Bakanlığı il müdürlükleri, valilikler, belediyeler, sanayi ve ticaret odaları, esnaf ve sanatkarlar birliği, üniversiteler, sürekli eğitim merkezleri, halk eğitimi merkezleri, İŞKUR il müdürlükleri, kalkınma ajansları, sendikalar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri bir araya gelerek Hayat Boyu Öğrenme sistemine ilişkin İl Eylem Planlarını tartışacak ve taslak çalışmalar oluşturacak.
Hayat Boyu Öğrenme konusunda farkındalık oluşturmak, toplumun her kesiminden bireyleri eğitim fırsatlarından faydalanmaları konusunda motive etmek, kapsamlı bir Hayat Boyu Öğrenme sistemi için ilgili düzenlemeleri geliştirerek daha nitelikli işgücü yetişmesine katkı sağlamak ve istihdam edilebilirliği artırmayı hedefleyen Proje; 43 ilde devam ediyor.
Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi'nin amacı; her tür öğrenmeye değer vermek için tasarlanmış bir sistem kapsamında, istihdam fırsatlarının artırılması için bireylerin öğrenme fırsatlarına erişimlerini desteklemek, AB uygulamaları doğrultusunda ve Hayat Boyu Öğrenme perspektifinde kurumsal bir kapasite oluşturmaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Avrupa Birliği'nin eş finansman sağladığı Projenin faydalanıcısı Milli Eğitim Bakanlığı; Program Otoritesi ve Sözleşme Makamı ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'dır. Proje Bütçesi 7.4 Milyon Avro'dur."
(AÖ-Y)

05.02.2013 17:31:15 TSI

Editör: Wan Haber