Samsun'un Havza ilçesine bağlı Aslançayır köyünde tirit gecesi düzenledi.
Aslançayır Köyü Camii altında gerçekleştirilen 3. tirit gecesine Havza Kaymakamı Yunus Kalaycı, Havza Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Adem Tol, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Başara, Samsun İl Müftü Yardımcısı Alaettin Kırbıyık, Havza, Kavak, Vezirköprü İlçe Müftüleri, davetliler ve Aslançayır köylüleri katıldılar.
Yemek öncesi Aslançayır Köyü Camii'nde mevlid-i şerif okundu. Okunan mevlid-i şeriften sonra İlçe Müftüsü Lütfü Kocatürk tarafından dualar okundu. Kılınan yatsı namazından sonra köylüler tarafından hazırlanan tirit yemeğine geçildi Havza Kaymakamı Yunus Kalaycı burada yaptığı konuşmada tiridin yöresel bir tat olduğunu ve bölgenin tanıtımı açısından önem arz ettiğini belirterek, "Düzenlenen gecelerde önemli olan yemek değil. Dostluk ve muhabbetin artmasıdır. Tirit uzun kış gecelerinin dostluk aracı olan tirit artık Havza ile her yerde anılmakta" dedi.
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise tiridin düzenlenen etkinlikleri ile artık ülke sınırlarını aştığını belirterek, "Tirit, Havza'nın tanıtımında önemli bir etken" dedi.
Aslançayır Köyü Muhtarı Murat Delibaş ise bu yıl 3. düzenledikleri tirit gecesi için 40 kaz kesildiğini, pilav için ise 100 kilo bulgur kullanıldığını belirterek, "Bizleri kırmayarak gecemize gelen herkese teşekkür ediyorum. Düzenlediğimiz bu tirit gecesini geleneksel hale dönüştürmek için çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
(SAM-SLH-Y)

21.01.2013 14:53:07 TSI

Editör: Wan Haber