Havran Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Nuri İnan, '10 Aralık İnsan Hakları Günü' öncesi yargının bir hak ihlaline dur dediğini açıkladı.
İnan yaptığı açıklamada, " 10 Aralık İnsan Halkları Günü " kak ihlallerini uzaklarda Arakan da, Filistin de Suriye de aramamıza gerek yok hemen yakınımızda yanı başımızda hak ihlalleri tüm umursamazlığı ile yaşanmaya devam ediyor."dedi
İnsanların sadece insan oldukları ve doğuştan gelen hakları bir tarafa yasalarla güvence altına alınan hakların bil idarecilerin keyfi uygulamalarıyla ihlal edildiğini öne süren Nuri İnan, "Mesleğini icra etmek isteyen bir öğretmen zorla okulundan alınıyor ve bir başka okula görevlendiriliyor. Sonrada istenmeyen öğretmen ilan edilmeye çalışılıyor. Havran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün geçen öğretim yılında tüm yasal mevzuata ve itirazlara rağmen tesis ettiği bu işlem karşısında Eğitim-BirSen olarak "Görevlendirmeler Haksız ve Hukuksuz" demiştik. Bu itirazlarımız ve açıklamalarımız hakaret ve iftira olarak nitelendirilmiş ve yargıya götürülmüştü. Biz hak aramanın karşısında değiliz, ancak haksızlıkların hakmış gibi yansıtılmasına karşıyız. Haklılığımız daha önce bağımsız denetmenlerce tescillenmişti. Yargı kararı ile de tescillenmiş olması bizim haklılığımızı ortaya koymuş ve haksız iftira ve ithamlar havada kalmıştır. Havran'da bir öğretmen arkadaşımızın 16/09/2011 tarihinde başka bir okula Kaymakamlık onayı ile görevlendirilmiş olmasını sayın mahkeme hukuka uygun bulmamış ve 2012/2075 sayılı kararı ile iptal etmiş ve 728 lira tutarındaki tüm giderlerin yine idareden tahsiline karar vermiştir. 10 Aralık İnsan Hakları günü öncesinde bir hak ihlaline daha idari yargı dur demiştir. O günlerde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tüm yasal mevzuata rağmen alel acele gümrükten mal kaçırırcasına Kaymakamlık makamına sunduğu teklifle hukuksuzluğu meşrulaştırılmaya yasal kılıfa büründürmeye çalışılmış ve açık bir şekilde suç işlemiştir. Bu uygulama sehven yada masum bir uygulama olarak görülemez. İdare bilerek ve isteyerek bu uygulamayı tesis etmiştir. Makamları işgal edenler mevzuatı iyi bilmeli ve yorumlayabilmelidirler. Böylesi bir hukuksuzluğun yargıdan dönmesi sevindiricidir. Bu önemli günde 21 yüzyılda yaşanan bu insan hakları ihlallerinin son bulmasını ümit ediyoruz. En azından bizim alanımızla ilgili olarak haksız hukuksuz görevlendirmelerin sona ermesini. Hakkı ile çalışan personele hak ettiği ücretin verilmesini. Dağ başında canla başla çalışan idareci ve öğretmenlerin en azından bir aferin ile takdir görmesini en ufak olumsuzlukta tek suçlu olarak öğretmenlerin görülmemesini istiyoruz."(BT)

09.12.2012 15:09:31 TSI

Editör: Wan Haber