Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, İdari Hizmetler Başkanı Mevlüt Yıldız'ın koordinatörlüğünde proje ekibi oluşturulduğu bildirdi.
"Biz hizmet için varım" diyen Ekinici, "Amacımız hasta ve hasta yakınlarının sağlık hizmetlerinden daha fazlasını alabilmesidir. Bu amaçla oluşturulan ekipte genel sekreterliğimiz ve hastanelerimizde görev yapan Mesut Dönmez, Candan Yılmaz, Fatma Tanrıkulu, Meryem Dilmaç, İlhan Yılmaz, Sami Akpınar, Nurten Gündüz, Ali Güner Pektaş ve Nihat Ada yer alarak çalışmalara alanlarına göre katkı sağlıyorlar. Oluşturulan proje ekibinin çalışmaları neticesinde en son olarak Kalkınma Ajansının Sosyal Kalkınma ve Mali Destek programına yaklaşık 250 bin TL tutarında 2 proje teslim edildi. Bunlardan biri anne ve hasta yakınları otelidir. Hastaneye hastasını yatırıp, hastaneden ayrılıp gidemeyen, bekleme koltuklarında sabahlamak zorunda kalan hasta yakınlarına konaklamayabilmeleri için otel oluşturulabilmektir. Diğeri ise tüm Türkiye'ye örnek olabilecek bir çalışmadır. Engellilere ve yaşlılara özel sağlık hizmeti olarak değerlendirebileceğimiz EN-VİP projesidir. Proje ile refakatçi yardımı olmaksızın hastanedeki işlerini göremeyecek olan hastalarımızı arabasından alıp, EN-VİP merkezine ve gerekirse buradan akülü golf arabaları ve akülü tekerlekli sandalyelerle, yönlendirme ve yardımcı elemanlarımızla hastane içerisindeki tüm işlemlerini halletmek. Arabalarından alıp, işlerini halledip arabalarına bininceye kadar refakat etmek" ifadelerini kullandı.

"HEDEFİMİZ HASTA SEVKİ DEĞİL"
Kamu hastanelerinde hergün yeni bir hizmete imza atıldığını dile getiren Ekici, "Yine, 'Çocuk Dostu Hastaneler', 'Bilinçli Anne Okulu' gibi çok sayıda proje Genel Sekreterliğimizce planlanmaktadır. Bahsi geçen çalışmalarımız Uzman hekimlerimizin aktif katılımları ile yürütülmektedir. Fakat bütün bunların uygulanabilmesinin de bir maliyeti vardır. Çoğu maliyetler mevcut kaynaklarla karşılanmaktadır. Bazıları için ise açılan hibe projeler değerlendirilmektedir. Burada hayırsever vatandaşlarımızın desteği büyük önem kazanmaktadır. Çünkü onların desteği ile projelerimiz bir an önce hayata geçirilebilir. Böylelikle ilimizin sağlık hizmetlerinin kalitesinin artmasına katkı sağlayabilirler. Bizler hastane-vatandaş işbirliği için ne yapılması gerekiyorsa hazırız. 'Vatandaş-hastane el ele', çok sayıda projeye imza atılabilir. Bunun asıl önemi de, vatandaşlarımızın hastanelerine sahip çıkması olacaktır.Aynı proje çalışmaları ilçelerdeki hastanelerimizde de yapılacaktır. Bu konuda hastanelerimizde yeterince teknik ve yetişmiş personelimiz var. Biz inanıyoruz ki, mevcut kaynaklarımızın yanı sıra, hibe projeler ve hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile sağlık hizmetleri daha da gelişecektir. İlimiz hasta sevk eden değil, diğer illerden gelip tedavi olacağı merkez haline gelmelidir. Biz halkımızın hastanelerine sahip çıkacağına inanarak bu konuda hedefimizi büyük tutuyoruz" diye konuştu.
(EFE-

30.01.2013 12:20:29 TSI

Editör: Wan Haber