Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Hakkari'ye yapılmasına karar verilen 24 derslikli "Hakkari TOBB İmam Hatip Lisesi" için Ankara'da imza töreni düzenlendi.
Bir süre önce dönemin Hakkari Valisi Muammer Türker ve Hakkari HATSO Başkanı Ahmet Şen'in talep ve girişimleri sonucu TOBB tarafından yaptırılması kararlaştırılan 24 derslikli imam hatip lisesi binası için TOBB ve Hakkari Valiliği arasında protokol imzalandı. TOBB Konferans Salonu'nda düzenlenen törene; TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Gaziantep Milletvekili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, TOBB Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Akyıl, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu ve Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şen katıldı.
Burada konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Hakkari için çok hayırlı bir yatırıma imza atmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. TOBB olarak Hakkari'ye 24 derslikli bir imam hatip Lisesi inşa edeceklerini belirten Hisarcıklıoğlu, bu hayırlı işin protokolünü imzalamanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Hisarcıklıoğlu, "Elbette bu adımı atarken yalnız değildik. Bizim kültürümüzde marifet iltifata tabidir. Hem bakanlık yaptığı dönemde hem de genel başkan yardımcılığı döneminde hep bizlerin yanında olan Sayın Hüseyin Çelik'e, bugün de yanımızda olduğu için şükranlarımı sunuyorum. Türk özel sektörü adına da kendisine ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çünkü kendisi her zaman ülkesi için insanüstü bir gayretle çalışıyor, Türk özel sektörünü de hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Her derdimizde, sorunumuzda bizlerin yanında oldu, destek verdi. Sayın Valimiz ve bu hayırlı işi yapmamıza vesile olan Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şen'e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu okul TOBB olarak Hakkari'ye ilk yatırımımız değil. Hakkari'ye 1997 yılında Çıraklık Eğitim Merkezi yapmıştık. 1998 yılında TOBB İlköğretim Okulu'nu yaptık. 1999'da ise bir kilim atölyesi kurduk. Bu yatırımları yapıyoruz çünkü Hakkari ve Hakkarililer bizim için önemlidir" dedi.

HİSARCIKLIOĞLU'NDAN HAKKARİ'YE ÖVGÜ
Hakkari'nin gökyüzüne uzanan haşmetli dağlarıyla, derin vadileriyle, yüksek şelaleleriyle, rengarenk çiçeklerle bezenmiş çayırlarıyla doğal güzelliklere sahip olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Hakkari devamlı karla kaplı yüksek zirveleri ile yazın kuzuların meleştiği soğuk sulu serin yaylaları ile bir başka güzel. Hakkari; dağcılık, avcılık, kış sporları, doğa sporları ve raftingin rahatlıkla yapılabileceği, turizm açısından zengin doğal kaynaklara sahip. Hakkari, bu doğal kaynaklarıyla spor ve turizm açısından büyük potansiyele sahip. Ancak Hakkari bu potansiyelini kullanmıyor. Şahsen bu duruma çok üzülüyorum. Hakkari denince aklımıza huzur ortamı gelmeli; bereket, zenginlik gelmeli. Bunu sağlamalıyız. Bu algıyı değiştirmeliyiz. Allah bize vermiş bu nimetleri, mutlaka değerlendirmeliyiz. O zaman göreceksiniz kent üzerideki algı nasıl değişecek. O zaman göreceksiniz Hakkari daha fazla yatırımcıyı, daha fazla öğrenciyi, daha fazla turisti kolaylıkla çekecek. O zaman Hakkari sadece Türkiye'nin değil, komşu ülkelerin de çekim merkezi olacak. O zaman göreceksiniz Hakkari huzur ortamıyla zenginlikleriyle anılacak. İşte bugün bizim vazifemiz de Hakkari'ye, Hakkari insanına yatırım yapmaktır" ifadelerini kullandı.
Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu ise, bu örnek davranıştan dolayı Hisarcıklıoğlu'na ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise, TOBB tarafından Hakkari'ye yapılması kararı alınan 24 derslik pansiyonlu Hakkari TOBB İmam Hatip Lisesi binası yapımı için düzenlenen imza törenine katılmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.
TOBB ile Hakkari Valiliği arasındaki protokol imzalanırken Hakkari HATSO Başkanı Ahmet Şen, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e "Şu anda 24 derslik bir imam hatip lisesinin protokolünü imzalayacağız ancak yanında da bir pansiyon olması gerekiyor" dedi. Bunun üzerine 24 dersliğe ilave alarak 200 kişilik öğrenci pansiyonu yapılmasına karar verilerek protokol imzalandı.
İmza töreni sonrasında Hakkari HATSO ve Hakkari Valiliği tarafından hazırlanan teşekkür plaketi Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu ve Başkan Ahmet Şen tarafından TOBB Başkanı TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na takdim edildi.
(FT-Yİ-GS-Y)

02.02.2013 09:58:00 TSI

Editör: Wan Haber