KONYA - Konya'nın yeni alışveriş merkezi Kentplaza'ya giden vatandaşları, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin yazdığı park cezaları çileden çıkarıyor. Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, yolları trafiğe açmak için trafik cezası kesmeye mecbur olduklarını söylerken, Kentplaza Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arıcı ise vatandaşların mağdur olmamaları için araçlarını çevredeki otoparklara park etmelerini önerdi.

Şehrin merkezine yapılan ve dünyaca ünlü markaların iş yeri açtığı Kentplaza'nın otoparkının yetersizliği, Konya'nın en yeni alışveriş merkezini görmek, gezmek ve alışveriş yapmak isteyenlere pahalıya patlıyor. Özellikle hafta sonları yoğun bir ziyaretçi akını yaşayan Kentplaza çevresinde denetimlerini sıklaştıran trafik ekipleri, aracını sokaklara park etmek mecburiyetinde kalan vatandaşlara ceza üstüne ceza yazdı. Geçtiğimiz cumartesi ve pazar günü, Kentplaza çevresinde yüzlerce araca park cezası yazan trafik polisleri, cezaya itiraz eden vatandaşlara, suçun yeterli otopark yapmayan Kentplaza yönetiminde olduğu cevabını verdi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, park cezalarına yapılan itirazlara, "Park cezası yemek istemeyen vatandaşlar, ya alışveriş merkezinin otoparkında, ya da en yakın otoparkta yer bulacak, ya da alışveriş merkezine girmekten vazgeçip evine dönecek. Trafik Denetleme Şubesi olarak bizim yanlış parklara göz yumacak durumumuz yok." şeklinde cevap verdi.

Kentplaza Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arıcı da ziyaretçilere ceza yazılmasından üzgün olduklarını belirtip ancak ellerinden birşey gelmediğini söyledi. Kentplaza'ya normalde hafta içi 20 bin, hafta sonu 30 bin civarında ziyaretçi beklediklerini belirten Ahmet Arıcı, Kentplaza'nın açılış dolayısıyla ilk günlerde ve takip eden hafta sonlarında günlük ortalama 150 bin civarında insan tarafından gezildiğini kaydetti ve "Ziyaretçi sayısının yüksekliği dolayısıyla otoparklarımız ihtiyaca cevap veremedi. vatandaşlarımız trafik tarafından araçlarına yazılan cezalar dolayısıyla mağdur edilmişler. Üzgünüz. Vatandaşlarımız mağdur olmamak için araçlarını çevredeki otoparklara park etsinler." dedi. Arıcı, Kentplaza'nın alt katlarında ve çevresinde 1750 araçlık otoparkı olduğunu belirtmesine karşın AVM'nin bodrum katlarındaki otoparkın bir bölümünün inşaat nedeniyle kapalı olduğu gözlendi.

Konuyla ilgili konuşan Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ise trafik ekiplerinin görevini yaptığını belirtti. Bölgede yaşayan vatandaşların 'yollar AVM'ye gelenlerin araçlarıyla dolu, evimize gidemiyoruz' şikayetiyle karşılaştıklarını belirten Namal, yolları açık tutmak için yanlış park yapan sürücülere ceza yazmak durumunda olduklarını vurguladı ve vatandaşları araçlarını otoparka park etmeleri konusunda uyardı.



CİHAN

Editör: Wan Haber