Güneş Vakfı'nca düzenlenen konferansta konuşan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan, İslam'da doğru olarak bilinen yanlışları anlattı.
Güneş Vakfı Genel Merkezi'nde düzenlenen ve yoğun ilgi gören konferansta din konusundaki doğru olarak algılanan, aslında yanlışlıklar içeren inanış ve uygulamalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Prof. Dr. Doğan, İslam kelimesinin anlamı ve kavramsallaştırmalarda yapılan yanlışlar, İslam sadece imam hatiplilere, ilahiyatçılara ve din görevlilerine mi gönderilmiştir, din bir inanma meselesi midir, din bütün insanlar için mi gönderilmiştir, İslam fıtratın Allah'a dönük yüzü müdür, ibadet konusunda yapılan yanlışlar nelerdir, İslam'ın şartlarıyla ilgili yanlış algılar, hayatı Allah için yaşayabiliyor muyuz, İslam'da ruhbanlık var mıdır, Allah adına hareket eden bir sınıf kabul edilebilir mi, başka din gelecek mi, din taklitten ibaret midir, imanla irade arasındaki ilişki nedir, kader hakkındaki yanlış bilgiler nelerdir? konularında açıklamalarda bulundu.
(ERZ-AT-Y)

03.01.2013 13:47:04 TSI

Editör: Wan Haber