Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlanıyor.
İlk olarak Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı'nın Anıt Şeref Defterine yazdığı mesajın okunması ile başladı. Daha sonra Zafer Meydanı'nda devam eden kutlama programına Vali Vekili Armağan Önal, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arslantaş, kamu kurum müdürleri, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, askeri ve mülki erkan , öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Mustafa Canlı yaptığı konuşmada, 15 Şubat'ın kurtuluşun yanısıra bir acının ve çilenin de yaşandığı tarih olarak gördüklerini söyledi. Zaferleri gururla kutlarken, yaşanılan dramları, soykırımları, eziyetleri de hatırlamak ve hafızaları canlı tutmak gerektiğinin altını çizen Canlı, "Çünkü, bu güzel belde bizlere düşmanlarımız tarafından altın tepsi ile sunulmamıştır" dedi.
Millet olarak bağımsızlığa çok büyük önem vermiş, yıkılan devletin kalıntılarından yenisini kurmayı bilmiş, tarihin hiçbir döneminde vatansız kalmamak için can veren bir yapımız olduğunu kaydeden Canlı, "Bu özellik bizim için ekmek gibi, su gibi hatta nefes gibi hayati bir sebeptir. Bugün bizler, şehitlerimizin eşsiz fedakarlığı sayesinde yaşıyoruz. Bunun kadrini bilmek, şükran borcumuzu unutmamak mecburiyetindeyiz. Ruhları şad olsun" diye konuştu.
Başkan Canlı'nın konuşmasının ardından gaziler adına Gazi Kaanoğlu tarafından Vali Vekili Önal'a buket, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Önder'e şehit babası Aydın Yıldız ve Belediye Başkanı Canlı'ya şehit kardeşi Tugay Şahin tarafından şehrin anahtarı, sevgi ve güven ifadesi olarak da bir buket çiçek verildi. Öğrencilerin şiir okumasının ardından kurtuluş günün nedeniyle okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve spor yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Acayip Animasyonlar Atölyesi'nin kukla gösterisi ve halk oyunları gösterilerinin ardından tören Aksu köyü muhtarı Cemal Özdamar'ın atla geçiş yapması ile son buldu.
(RE-EK-MO-Y)

15.02.2013 14:29:56 TSI

Editör: Wan Haber