Gümüşhane'nin Yağmurdere Vadisi'nde kapalı köy yollarını açan İl Özel İdaresi'ne bağlı iş makinesinin üzerine çığ düştü.
Dün gerçekleşen olayın ardından kar altında kalan kepçeyi kendi imkanları ile kar altından çıkaran ekipler, cep telefonu ile de yaşadıkları anı kayıt altına aldı. Esenler köyü yolunun açılması sırasında meydana gelen olayın ardından ellerinde küreklerle iş makinesinin etrafını bir miktar boşaltan ekipler, daha sonra başka bir yerde çalışan iş makinesinin gelip kepçeyi çekmesi ile bölgeden kurtuldu.
Kepçe operatörü Mürsel Uçan, dün saat 14.00 sıralarında meydana gelen olayı fark etmediğini ve hiç ses duymadığını belirterek, olayın ardından bir toz bulutu gördüğünü söyledi. Olayın ardından iş makinesinin tamamen karla kapandığını kaydeden Uçan, yamaçta olması nedeniyle makinenin üzerinden akan karın dere yatağına aktığını ve kendisinin de sağ kapıdan çıktığını söyledi. Personele çığla ilgili periyodik olarak eğitim verildiğini ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, yaşanan olayın ucuz atlatıldığını söyledi. Akdoğan, Yağmurdere bölgesinde sık sık çığ vakalarıyla karşılaştıklarını, bölgenin risk grubunda yer aldığını belirterek, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile görüşerek kendilerinin tespit ettiklerini bölgelerin çığ haritasına ekletileceğini ve yaz aylarında bölgede çığ önleyici tedbirlerin alınmasını talep edeceklerini söyledi.
Geçtiğimiz hafta gerçekleşen kar yağışının ardından çok sayıda ekibin doğada vatandaşların yollarının açılması için büyük çaba gösterdiğini ve zaman zaman da bu tür kazalara maruz kaldıklarını kaydeden Akdoğan, "Vatandaşlarımızın köylerine daha rahat ulaşması için elimizden gelen tüm gayreti bütün personelimizle birlikte gösteriyoruz. Ekiplerimiz açılmamış son köyleri de açmak için hafta sonu çalışıyordu. Dün meydana gelen olayca ekibimizin hiçbir üyesinin burnunun bile kanamaması bizim için en sevindirici nokta olmuştur" dedi.
(RE-ÖS-Y)

14.01.2013 09:22:22 TSI

Editör: Wan Haber