Gümüşhane'de Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Engelleri Sporla Aşalım Projesi' kapsamında engelli sporculara yönelik şenlik düzenlendi.
Gökırmak düğün salonunda düzenlenen şenliğe, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, davetliler, engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.
Programda konuşan Vali Dr. Yusuf Mayda, Türkiye'de 8 milyonu aşkın engelli olduğunu belirterek, toplum hayatında engellilerin fazla görünmediğini belirterek, "Engellilerimizi sinemalarda, spor salonlarında, okullarda göremiyoruz. Ya ailelerimiz ya da toplum tarafından yadırganacağı kaygısıyla engellilerimiz bizzat kendileri tarafından toplum dışında durma gibi bir tutum söz konusu. Halbuki önemli bir nüfus yoğunluğunu teşkil eden bu insanlarımızın toplumun tüm katmanlarında bulunmalarını arzu ediyoruz. Dolayısıyla bu alanda ciddi bir zihniyet devrimine ihtiyaç duyuyoruz." dedi.
Herkesin potansiyel bir engelli adayı olduğunu ifade eden Vali Mayda, "Acımak veya acındırmak değil toplumun ihtiyaçlarına katkıda bulunmak adına tüm engellilerimizin yapabildikleri çalışmaları yapmalarını bekliyoruz. Bu anlamda devletimiz özellikle rehabilitasyon merkezleri açıyor. Fiziki şartları düzeltmek şeklinde ulaşılabilirlik imkanlarını artırmaya çalışıyor. Bu anlamda yapılan kamu çalışmalarına özel sektörün de katkıda bulunması destek olması kaçınılmaz. Esas gayreti biz engelliler ve onların ailelerinden bekliyoruz. Topumun dışlında durmamalılar, toplumla birlikte ve yapabilecekleri her türlü katkıyı yapar durumda olmalılar. Herkes potansiyel bir engelli adayıdır. Herkes bu anlamda kapsayıcı, benimseyici ve destek olucu bir tutum içerisine girmek durumundadır. Tüm engellilerimizin toplumun her türlü faaliyetlerinin içinde olmalarını ve yapabilecekleri çalışmaları yapmalarını bekliyoruz." diye konuştu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan ise proje kapsamında 68 sporcuya eğitim verdiklerini belirterek, "Proje kapsamında atletizm, badminton ve masa tenisi olmak üzere 3 branşta faaliyet göstereceğiz. 3 aydır branşlarımızda eğitimlerimiz devam ediyor. Yeni bir proje görme engelli çocuklarımızı projeye dahil ederek, projemizi devam ettireceğiz. 68 sporcu ile projemizi devam ettiriyoruz." ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından engelli sporcular tarafından hazırlanan çuval yarışı, yumurta taşıma yarışı yapıldı. Programda daha sonra Vali Mayda, proje kapsamında lisans alan sporculara lisans belgelerini verdi.
(RE-ÖS-Y)

20.02.2013 18:34:57 TSI

Editör: Wan Haber