Zonguldak'ın Alaplı ilçesine Gümeli beldesi Belediye Başkanı Ahmet Saydam, ilçede kar yağışına karşı gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyledi.
Alaplı ilçesine bağlı Gümeli belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Meteorolojiden elde edilen bilgilere hafta sonu bölgenin kar yağışlı gösterildiğini ilçede olası kar yağışına karşı gerekli önlemlerin alındığını söyledi.
Kar yağışı ve beraberinde buzlanmaya karşı tuz stoklarında sıkıntı yaşadıklarını belirten Saydam, "Gümeli belediyesi olarak ağır kış koşullarına karşı önlemlerimizi almış bulunmaktayız. Beldemizde bir greyder, bir kepçe ve belediyemizde mevcut bulunan traktörün arkasına belediyemiz imkanları ile kar kürüme bıçağı yaptık. Bu bıçak sayesinde karın fazla yoğun olmadığı 25-30 santimetreye kadar olan yerlere traktörü göndererek kepçe ve greyderin karın fazla olduğu yerlere ulaşmasını sağlayacağız. Bunun yanı sıra beldemiz 4 büyük mahalle var. Bu mahaller coğrafi özelliklere göre oldukça dağınık, geçen yıl yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle bu mahallelerde bu anlamda ekiplerimizle zorda olsa önemli çalışmalar yaptık. Bu yılda elimizden geldiği ölçüde kar yağışına karşı çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.
(HH-SA)

04.01.2013 16:47:57 TSI

Editör: Wan Haber