Gültepeli çocuklar yarıyıl tatilinde 'Gizemli Kimya' etkinliği ile hem eğlendiler hem eğlenceli deneyler yaptı.
Konak Belediyesi'nin yarıyıl tatiline giren çocuklara sürprizleri bitmiyor. 'Disney'in Müzik Festivali' gösterisinden sonra Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünce yürütülen 'Konaklıyız, Mutlu Çocuklarız' projesi kapsamında çocuklara karne hediyesi olarak semt merkezlerinde 'Eğlenceli Bilim' etkinliği düzenledi.
Gültepe Semt Merkezi'nde yapılan etkinliğe katılan Gültepeli çocuklar bir saat süren 'Gizemli Kimya' programında Eğlenceli Bilim Eğitmeni Güneş Şimşek ile ilginç ve keyifli anlar yaşadı.
Bebeklerin bezlerinde kullanılan süper emici toz sayesinde bardaktaki suyun nasıl emildiğini ve yok olduğunu gördüler. Asit, deterjan ve gıda boyası etkileşimiyle volkan patlattılar, özel bir bileşimden çılgınca uzayan macun yaptılar. Eğlenerek öğrenen, öğrenirken eğlenen minikler etkinlikten çok keyif aldı. Karne hediyesi olarak böyle bir etkinliği hediye eden Başkan Tartan'a teşekkür eden minikler, 'Eğlenceli Bilim'in tekrarını da istediler.
Okullarda, anaokullarında ve hatta doğum günü etkinliklerinde 4-14 yaş arası çocuklara bilimi, deney yapmayı eğlenceli bir şekilde öğrettiklerini kaydeden eğitmen Güneş Şimşek, "Eğlenceli deneylerle çocuklarımızın doğa ve bilimi yaşayarak tecrübe etmelerini sağlamak; onların kişisel gelişimlerine ve bilgi birikimlerine katkıda bulunmak; sorumlu, sorgulayan, paylaşımcı ve özgür düşünme yeteneğine sahip birer birey haline gelmelerine destek olmak amacındayız" dedi.
Şimşek, isteyen gruplara çeşitli konularda eğlenceli bilim aktivitesi uygulayabileceklerini söyledi. www.eğlencelibilim.com sitesinden daha geniş bilgi alabileceklerini kaydeden Güneş Şimşek, kendilerini çocuklarla buluşturduğu için Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a teşekkür etti.
Çocukların geleceğe, hayata daha iyi hazırlanmaları konusunda duyarlı olduğunu söyleyen Başkan Tartan, "Her şey çocuklar için. Tatillerinin keyifli geçmesi için düzenlediğimiz etkinliklerden keyif alıyorlarsa, hayatlarına bir renk katabiliyorsak ne mutlu bize" diye konuştu.
Etkinlik sonunda çocuklara 'Minik Bilim İnsanı Sertifikası' verildi.
(HD)

05.02.2013 10:05:29 TSI

Editör: Wan Haber