Salihli Gençlik Merkezi'nin organizasyonunda gerçekleştirilen 'Gravür Tadında Manisa' resim sergisinin tanıtımı yapıldı.
Tanıtım toplantısında Salihli'de Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yapımı devam eden İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'nin beyin jimnastiği de gerçekleştirildi. Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Kaymakam Ertan Peynircioğlu, Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüsnü Tuğrul ile davetliler katıldı.
'Gravür Tadında Manisa' resim sergisinin tanıtımının yapıldığı toplantıda konuşan Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüsnü Tuğrul, "Salihli'de 10 yıldan beri gündemde olmasına rağmen bir hayalden öteye gidemeyen fakülte fiili olarak hayata geçirilecek. Salihli'nin ekonomik ve sosyal-kültürel alanda milat olacak olan fakültenin yapımı için hazırlanan proje bir yıl içerisinde bitirildi. 2012 yılının Aralık ayında ihalesi yapılarak 8 ayda kaba inşaatı tamamlanmış olacak. 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında hizmete başlayacak" dedi.
AK Parti Milletvekili Yurttaş ise, "Salihli nüfus yoğunluğu yönünden Manisa'nın ikinci büyük ve önemli bir ilçesidir. Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Salihli Meslek Yüksek Okulu'nun kampüs alanı diğer ilçelerimizde yok. Turgutlu'da fakülte yapımı tamamlandı fakat yurt inşaatı için yer yok. Salihli'nin böyle bir sorunu yok. 500 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu inşaatı devam ediyor. Aynı kampüs alanında ismi CBÜ senatosu tarafından onaylanan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'nin inşaatına başlandı" diye konuştu.
Kaymakam Peynircioğlu da, "Günümüzde ülkemizin genel sorunu istihdamdır. Bu sorun dolaysıyla ilçemizde yansımaktadır. Bu fakültenin eğitim-öğretime açılmasıyla en az 5 bin öğrencinin ilçemize gelmesiyle ekonomiye önemli bir katkı sağlayacaktır. Bugün bu fakültenin yapılmasını konuşuyoruz. 15 yıl sonra üniversiteyi konuşacağız" dedi.
Konuşmaların ardından 'Gravür Tadında Manisa' sergisi gezildi.
(ES-ERG-Y)

12.02.2013 13:51:30 TSI

Editör: Wan Haber