Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde ülke genelinde başlatılan "Gönül Elçileri Projesi", Kofçaz'da tanıtıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca yürütülen projenin Kofçaz Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Kofçaz Kaymakamı Enver Özderin, "Bizler tarihi, kültürel ve dini değerlerimiz doğrultusunda insana hizmeti kendilerine düstur edinmiş, yaratılanı yaratandan ötürü sevmiş, halka hizmeti hakka hizmet olarak benimsemiş bir ecdadın torunlarıyız" dedi.
Türk Milleti'nin dünyaya yardımseverliği ile nam salmış bir millet olduğunu belirten Kaymakam Özderin;
"Biz gönül elçileri sahada birleşerek kimsesizlerin kimsesi, güçsüzlerin gücü ,her anlamda onların yanında olmalıyız.Bu sosyal sorumluluk projesi ile kimsesiz kimsenin kalmayacağını ümit ederek, bizlere yol gösteren valimize ve sayın hanımefendiye şükranlarımızı arz ediyor, hepinize saygılar sunuyorum" kaydetti.
Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ın eşi ve "Gönül Elçileri Projesi"nin il koordinatörü Gülseren Yaman, şehit ve gazi aileleri ve yakınları, yaşlılarımız, yatağa bağlı olarak hastalarımız, kimsesiz çocuklar, ilgiye ve sevgiye muhtaç olan herkesin kapısını çalmaya devam edeceklerini belirterek;
"Devletin sevgi dolu elinin her zaman hissetmelerini amaçladık. Ben sizlerden destek istiyorum. Sevgiye, merhamete, birlik, beraberlikte, dayanışmada birlik oluşum istiyorum. Sizlerde bir köprü ve elçi vazifesi görünüz.
Kırklareli 81 ilde nüfusa göre 55. Sırada yer alıyor. Bizler bu projeyle ilgili 15-20 günlük çalışmalarımız sonucunca nüfusumuz az olmasına rağmen birlikteliğimiz büyük olması sebebiyle 6. sırada yerimizi aldık. Hedefimiz 250 kişiyi gönüllü ordumuza kattığımızda ilk 5. sıraya girmek ve ilk beşte yerimizi korumaktır''dedi.
Tanıtım toplantısına Kofçaz Belediye Başkanı Nuri Çalışkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdüresi S Mihriban Arslan Büyük, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, muhtarlar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

20.02.2013 12:50:01 TSI

Editör: Wan Haber