Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Gökçeler köyünde, Altıntaş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İŞ-KUR İl Müdürlüğü işbirliğiyle açılan "Çarkçı ve Tornada Form Şekillendirmeci" kursu devam ediyor.
Altıntaş Kaymakamı Ahmet Güneri, Altıntaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İŞ-KUR İl Müdürlüğü işbirliğiyle açılan Gökçeler Köyü'ndeki "ÇarkçıTornada Form Şekillendirmeci" kursuna İŞ-KUR Kütahya İl Müdürü Eren Türkmen, Altıntaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cöre, Altıntaş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Karanfil, Altıntaş Halk Eğitim Müdürü Süleyman Avcı ile birlikte ziyarette bulundu.
Ziyarette bir açıklama yapan Altıntaş Halk Eğitimi Müdürü Süleyman Avcı, açılan kursta 15 kursiyerin eğitim gördüğünü söyledi. Avcı açıklamasında şunları söyledi: "Hacer Kiyas Usta Öğreticiliğinde başlayan ve devam edecek olan kursta on beş kursiyer bulunmaktadır. Kurs süresince kursiyerler Çark tornasında serbest el ile farklı şekil ve yapıdaki çeşitli formları şekillendirerek basit dekorlar yapabilen, şekillendirme, kurutma, rötuş, astarlama ve bisküvi pişirimi teknik bilgisine sahip nitelikte kişiler olarak yetiştirileceklerdir. Kurs sonunda her bir kursiyere İŞKUR tarafından bin 460 TL ücret ödenecektir. Kurs neticesinde tam devamın olması halinde Gökçeler Köyü'ndeki kursiyerlere İŞKUR tarafından toplam 21 bin 900 TL para ödenmiş olacaktır. Kurs sonunda kursiyerler Çömlekçi, Çini Atölyelerinde, Seramik ve Cam fabrikaların da çalışıp, kendi Tornada Form Şekillendirme, atölyeleri açabilecek durumda olacaklardır."
Ziyaret sonrası ziyaret heyeti kursiyerlerin hazırlamış olduğu ürünleri inceledi.
(RD-EFE)

20.12.2012 15:28:02 TSI

Editör: Wan Haber