Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş ile Yönetim Kurulu Üyeleri, 30 Ocak 2013 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Gelik İşletmesini ziyaret ederek Emeğe Saygı Mitingi'ne katıldıkları için maden işçilerine teşekkür etti ve çeşitli konularda bilgi verdi.
Ziyaretlere Alabaş'ın yanı sıra GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, GMİS'e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri katıldı.
Gelik 75. Yıl Cumhuriyet Kuyusu başında maden işçilerine hitap eden GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Emeğe Saygı Mitingi'nin amacına ulaştığını belirterek, "Madenciler olarak dosta-düşmana gücümüzü bir kez daha gösterdik. Türkiye'nin dört bir yanından gelen işçi, memur ve emek dostlarıyla birlikte haklı sesimizi Türkiye'ye ve dünyaya duyurduk" dedi.
Alabaş şöyle konuştu:
"Her şeyden önce, 27 Ocak Pazar günü Zonguldak'ta Madenci Anıtı'nda yaptığımız 'Emeğe Saygı' mitingimize katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Madenciler olarak dosta-düşmana gücümüzü bir kez daha gösterdik. Zonguldaklı emekçi dostlarımız, Karabük ve Bartın başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından gelen işçi, memur ve emek dostlarıyla birlikte haklı sesimizi Türkiye'ye ve dünyaya duyurduk. 7 Ocak 2013 tarihinde Kozlu'da yaşadığımız ve bizim iş cinayeti olarak tanımladığımız olayda 8 madenci kardeşimizin hayatını kaybetmesi, taşeron cinayetlerinde bardağı taşıran son damla oldu.
Türkiye'nin gözü Zonguldak'a döndü ve bizim çağrımızla tüm emek örgütleri Zonguldak'a akın etti.
Biz madenciler ve emekçiler olarak Hükümeti uyardık. Taşeron uygulamalarının ve cinayetlerinin son bulmasını istedik. Aynı zamanda Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndaki gelişmelere dikkati çektik. İşçi sayısındaki azalmaya bağlı olarak üretimin gerilediğini belirtip işçi açıklarının giderilmesini istedik. Aynı işi yapan arkadaşlarımızın 3 farklı ücret aldığını ve şimdi dördüncü bir ücretin dayatıldığını on binlerce insanın önünde dünyaya duyurduk. Birliğimizi, beraberliğimizi, kararlılığımızı herkese gösterdik. Kısa süre sonra başlayacağımız toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesinde tüm ilgilileri bir kez daha uyardık. Toplu sözleşme görüşmeleri başladığında sizi sık sık bilgilendireceğiz. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmak için her yolu deneyecekler. Mitingimizin sönük geçeceğini sananlar şimdi telaşa kapıldılar. Her türlü dedikoduyu üreteceklerdir. Her zaman en doğru bilgiyi bizden, sendikamızdan alabilirsiniz. Her şeyi bize sorabilirsiniz. Zorlu bir döneme giriyoruz, hepimiz uyanık olmak zorundayız. Haklılığımızı, hep birlikte her ortamda anlatacağız."
Konuşmasının ardından maden işçilerinin çeşitli konulardaki sorularını yanıtlayan Alabaş, ocak şefleri ve atölyeleri de ziyaret etti.
(OA-OA-Y)

30.01.2013 12:53:10 TSI

Editör: Wan Haber