Erzurum'da kamp yapan Kayakla Atlama Milli Takımı sporcularının finüküler sisteminin çalışmadığı için atlama kulesinde tırmanarak atlayışlarını yaptıkları konusuyla ilgili olarak yerel ve ulusal basın organlarında çıkan haberler üzerine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce yazılı açıklama yapıldı.
Atlama kulelerinin bazı bölümlerinde arıza meydana geldiği belirtilerek Finüküler sistemin çalışmadığı ve kulelerde antrenman yapan kayakla atlama milli takımının sporcularının sorun yaşadığı, ayrıca millilerin, pistleri ezilmediği için 125 ve 90'lık iki kuleyi de kullanamadığı için atlayışlarını 40 metrelik küçük kulede gerçekleştirdiği iddiaları üzerine yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi, "Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında ilimize kazandırılan atlama kulelerinde habere konu olduğu şekilde herhangi bir arıza sözkonusu değildir. Finüküler sistem düzgün ve düzenli olarak çalışmaktadır. Kamp yapmak üzere Kayakla Atlama Milli Takımı ilimizde bulunmamakta olup, ilimizdeki kayakla atlama sporcuları ise söz konusu atlama kulesinde antremanlarını yapmaktadır.
Bilindiği gibi atlama kuleleri bölgesinde 5 adet atlama kulesi mevcuttur. Bunlardan 20-40 ve 60'lık olanlar antrenmanlar için, 90 ve 125'lik olanlar ise müsabakalar için kullanılmaktadır. Yani antrenmanlar için kullanılan atlama kuleleri faal tutulmaktadır. Müsabaka olmadığı için diğer iki büyük atlama kulesi ise şu an için kullanıma açık değildir."
Atlama Kulesi'nde kamp yapan sporcular tesislerin arızalı olduğu için atlayışlarını zorlu bir tırmanışın ardından yapabildiği gündeme getirilerek tesislerin onarılması istenmişti. TV haberlerinde de yer alan görüntülerin ardından GSHM tarafından yapılan açıklama çelişkili olarak değerlendirildi.
(ERZ-AT-Y)

12.02.2013 12:04:02 TSI

Editör: Wan Haber