Kara kalem tekniğiyle çalışan Ressam Burcu Özhan, 'Stars-Portaist' adlı ilk sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bağlı Halk Kütüphanesi içerisinde yer alan Güzel Sanatlar Galerisi'nde gerçekleştirilen serginin açılışını, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat yaptı. Sergiye çok sayıda sanatsever katıldı. Ressam Burcu Özhan, davetlilere sergideki resimler hakkında bilgi verdi.
Serginin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat, sanata ve sanatçıya her zaman destek olmaya çalıştıklarını ifade etti. Aykanat, Ressam Burcu Özhan için, "Başka bir fakülte okumasına rağmen içindeki ukdeyi yenebilmek için yaptığı eserlerin bizi ne kadar ileri noktalara taşıdığını görmekteyiz. Gaziantep Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak biz de bu tür sanatsal faaliyetlerin desteklenmesi adına mekanlarımızı bizlere müracaat etmeleri halinde sanatçılara tahsis ediyoruz. Dolayısıyla Gaziantep'e kültürel ve sanatsal faaliyetlerde katkı sağlamak için sanatçılarımızın her zaman arkasındayız. Amacımız bu tür faaliyetlerin her zaman desteklenmesi yönünde. Herkesin bu sergiye gelmesini istiyorum" dedi.
Gaziantep doğumlu olan, ilkokul, ortaokul ve üniversite öğrenimini Gaziantep'te tamamlayan Ressam Burcu Özhan, resim bölümünden çok farklı iki bölüm okuduğunu belirterek, "Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulama ile İşletme Bölümü'nden mezun oldum. Ama ilkokul çağından itibaren resim sevgisi içimde hep vardı. İlkokul öğretmenime teşekkür etmem lazım. Yeteneğimi ilk keşfeden kişilerden biridir. Onun teşvik etmesiyle ilk defa ilkokulda resim yarışmalarına katıldım. İlk başarı ödüllerimi de o zamanlarda aldım. Ama hayat insanı başka yerlere sürüklüyor. Maalesef herkes istediği bölümü okuyamıyor. Ben üniversitede İşletme Bölümü okurken de bu sevgimden vazgeçmediğim için kaydımı dondurup, Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölümü'nün sınavlarına hazırlanmak istedim. İki sene boyunca bu sınavlara hazırlandım. Bu yola çıktığımda Fisun hocamla tanıştım. Bu yolda ilk adımlarımı atmamı kendisi sağlamıştır" diye konuştu.
Özhan, istediklerini yapamayınca bir dönem resme küsüp, her şeyi bıraktığını, ama daha sonra ne olursa olsun resim sevgisinden vazgeçmediğini belirterek, "Bir süre sonra tekrar kalemi elime aldım. Ama bu sefer farklı şeyler çizmek istedim. Tesadüf internette gezinirken ünlülerin portrelerinin yayınlandığı bir siteyle karşılaştım. Daha sonra portre çizmeye başladım. Ama vesikalık fotoğraftan çok insanların mimiklerini yakalamak hoşuma gidiyordu. Ünlülerin mimiklerini yakalamak ve gerçeğe çok yakın derecede kağıda yansıtmak zor. Yaptığım çalışmaların insanlar tarafından kabul görülmesi beni çok mutlu etti. Sevgili eşim Türker Özhan, bana çok destek oldu. Bu serginin açılmasını benden çok daha fazla istedi" şeklinde konuştu.
Özhan'ın sergisi, 1 Şubat ile 15 Şubat tarihleri arasında sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
(BB-MEF-Y)

02.02.2013 11:45:05 TSI

Editör: Wan Haber