Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Maltepe Üniversitesi ve Medya Derneği ile ortaklaşa düzenlediği "Genç Gazeteciler İslamofobiyi Konuşuyor" paneli, 26-27 Ocak 2013 tarihlerinde Maltepe Üniversitesi, Marmara Eğitim Köyü, Marmara Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Türkiye'nin 15 ünlü gazetecisinin yanı sıra CNN, BBC, Huffington Post, The Independent, Daily Telegraph, The Guardian gibi dünyanın önde gelen yayın kuruluşlarından da 15 ünlü gazetecinin konuşmacı olduğu panele; Adıyaman Üniversitesini ve Adıyaman'ı temsilen Adıyaman Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Topluluğu Başkanı Mustafa Alagöz katıldı.
Medyadaki ayrımcı dile karşı farkındalık oluşturmak için düzenlenen "Genç Gazeteciler İslamofobiyi Konuşuyor" paneli kapsamında, 'İslamofobi Nedir?', 'Batı Medyasında İslamofobi: Nedenler, Sonuçlar ve Çözüm Önerileri', 'İslamofobi ve Politika', 'İslamofobi ile İlgili Çözüm Önerileri' ve 'İslamofobi ve Gazetecilik' konu başlıkları tartışıldı.
Açılış konuşmasını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın yaptığı etkinlikte, ilk dersi Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın verdi.
Genç gazeteci gözüyle İslamofobi değerlendirmesinde bulunan Mustafa Alagöz ise, "Yurt içinden ve yurt dışından katılım gösteren genç gazeteci adayları ile 2 gün aynı ortamda küresel bir sorun olan ve her ortamda karşımıza çıkan İslamofobi konusunu bu konuda uzman gazetecilerle oturup değerlendirdik. Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Topluluğu Başkanı ve gazeteciliğe aday bir genç olarak katıldığım programda, dünya politikasında önemli bir yer edinen büyük medya kuruluşlarının, gazetelerin çalışanları ve köşe yazarları ile aynı platformlarda bir araya gelerek hem üniversitemizin, hem de kentimizin uluslararası arenada etkili iletişim ağı kurma yolunda hızlı bir ivme yakalamışken, sadece Müslümanların sorunu olmaktan çıkmış artık küresel bir sorun olan İslamofobi eğilimli açıklamalara çözüm üreterek mücadele konusunda, çok önemli bir adım olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu.
(CK-SO-Y)

05.02.2013 17:27:12 TSI

Editör: Wan Haber