Bursa'nın Gemlik ilçesinin en köklü mahallelerinden olan Balık Pazarı'nda Veli Baba Kıraathanesi öncülüğünde başlatılan özürlülere yönelik sosyal destek projesi hamlesi sürüyor.
5 ay içinde Veli Baba Kıraathanesi'nin sahibi Abdullah Marmara ve İlkay Gıda Şirketi'nin yöneticilerinin gayretiyle 20 sakat vatandaşa tekerlekli sandalye alan esnaflar topladıkları 100 bin adet mavi kapağı da Gemlik Belediyesi'ne teslim etti. Önümüzdeki günlerde bir özürlü vatandaşa da akülü araba alacaklarını açıklayan esnaflar, Türkiye'de ilk defa bir kahvehane öncülüğünde sosyal projelerin en büyüklerinden birisine imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.
Gemlik Belediyesi'nin "Engellilerin yüzü gülsün" sloganlı kapak toplama kampanyasına gönüllü olarak katılan Balık Pazarı Mahallesi esnafları, "Ne kadar çok özürlü vatandaşımızı hayata bağlarsak o kadar mutlu olacağız" diye konuştu.
Toplanan 100 bin adet mavi kapağı Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerine teslim eden esnaflar, 5 aydır yürüttükleri sosyal projelerini önümüzdeki aylarda da devam ettireceklerini bildirdi.
(MŞ)

19.12.2012 13:39:50 TSI

Editör: Wan Haber